Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Full forvirring i norsk rett:

En ble dømt. En ble frikjent

- Jeg er hysterisk uenig, sier den dømte mannens advokat.

LOVLIG?: Mannen i Trøndelag ble domfelt for å ha bestilt dukka til venstre. Mannen på Vestlandet ble frikjent for den til høyre. Foto: Politiet
LOVLIG?: Mannen i Trøndelag ble domfelt for å ha bestilt dukka til venstre. Mannen på Vestlandet ble frikjent for den til høyre. Foto: Politiet Vis mer

50 dagers fengsel, 35 av dem betinget, og 25 000 kroner i bot. Det var Fosen tingretts konklusjon i midten av januar. Da hadde en trønder i 50-åra stått tiltalt for chatting om overgrep, oppbevaring av overgrepsmateriale og for å ha bestilt ei sexdukke på omkring én meter.

Retten pekte blant annet på at sexdukka viste seksualisering av barn. Dermed domfelte de mannen for å ha kjøpt dukka, som ifølge hans forklaring var en julegave til ham selv.

I forrige uke, på dagen to måneder seinere satt en lokal mann i 60-åra i Haugaland tingrett og ventet på dommen i en nærmest identisk sak. I tillegg til oppbevaring av overgrepsmateriale var mannen tiltalt for å ha bestilt «en silikondukke som i størrelse og utseende fremstår som kroppen til et mindreårig barn.»

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?