Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni forgiftet, en av dem døde, av syntetisk dop i Istanbul.

En ble drept og åtte forgiftet av syntetisk dop - vertinnen trodde hun serverte dem timian

Kvinne i Istanbul forvekslet billigdopet «bonzai» med timian.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tragedien skjedde igår i Üsküdar-distriktet i den tyrkiske storbyen Istanbul.

Ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu Agency fant kvinnen som identifiseres som Aysel K., det hun trodde var timian i en plastpose i sin egen hage.

Hun skal ha brukt det til å smakssette kjøkket i et grillparty med venner, som kort tid etter begynte å oppføre seg merkelig.

- Jeg oppdaget at det jeg trodde var timian skapte denne situasjonen da alle begynte å besvime. Jeg kastet krukka fra kjøkkenvinduet, forklarte kvinnen senere, ifølge saken i den tyrkiske avisa Hurriyet..

Da var det for sent. Ni av ti gjester hadde spist av kjøttet, åtte ble forgiftet, og selv om en ambulanse fikk dem til sykehus, døde en gjest som var vertinnens svoger.

Det kvinnen trodde var timian, viste seg å være det syntetiske dopet «bonzai» , som de siste årene har vært som en epidemi blant særlig Tyrkias unge.

Ifølge flere medier er dette stoffet svært billig. Det blir markedsført som «syntetisk marihuana», men er svært uberegnelig, og har ført til en lang rekke dødsfall.

Ifølge Hurriyet har bruken av stoffet økt år for år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media