- En bløff at sivile er skånet

De norske legene Mads Gilbert og Erik Fosse kom som eneste vestlige inn i Gaza i dag. — Dette er verre enn forventet, sier Gilbert til Dagbladet.no.

ENESTE VESTLIGE HJELPEARBEIDERE: De norske legene Mads Gilbert (bildet) og hans kollega Erik Fosse har som eneste vestlige hjelpearbeidere kommet seg inn på Gaza. I dag møtte de de palestinske selvstyremyndighetene, helsepersonell og skadde i Gaza by. Foto: Hamada Hamada
ENESTE VESTLIGE HJELPEARBEIDERE: De norske legene Mads Gilbert (bildet) og hans kollega Erik Fosse har som eneste vestlige hjelpearbeidere kommet seg inn på Gaza. I dag møtte de de palestinske selvstyremyndighetene, helsepersonell og skadde i Gaza by. Foto: Hamada Hamada Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASHKELON (Dagbladet.no): De to erfarne legene og Palestina-vennene Gilbert og Fosse kom gjennom den egyptiske grensa og inn i Gaza. På veien opp mot Gazas største sykehus, Shifa-sykehuset, så de enormt mange mennesker i brødkø, hvilket er et tegn på at folk ikke har tilgang på mat. På Shifa-sykehuset møtte Mads Gilbert palestinernes helseminister og en rekke medisinske personell. I en sykeseng fant han også frilans-tv-fotografen og studenten Mohnin Gregah (21). Han fikk amputet begge beina etter at han ble truffet av en rakett da han dekket et israelsk angrep ved Karni, ifølge Gilbert via telefon til Dagbladet.no. Studenten har fått vindusrom. Nå ligger han med kamera og filmer ambulansene som kommer inn på Shifa-sykehuset. Det er utrolig. Palestinerne gir ikke opp og har en enorm overlevelsesevne, sier Gilbert til Dagbladet.no. I 1987 ble faren til 21-åringen drept av israelerne, ifølge Gilbert. Da var han bare sju dager gammel. - Frilansjournalisten er yngst av åtte barn. Nå ligger han her og smiler til oss på Shifa, sier Gilbert.

Mange sivile skadd og dreptI møtene med helseministeren fikk Gilbert og Fosse siste oversikt over antall skadde og drepte i Gaza. Statistikken er laget av palestinske myndigheter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer