En brite har laget dokumentar om norsk sakte-TV som ble vist etter 17. mai-toget i Liverpool

- Ulikt alt annet, mener produsenten.

DOKUMENTAR OM SAKTE-TV:
Hurtigruta Nordnorge ankommer Kirkenes etter sin triumfferd langs norskekysten - minutt  for minutt i 134 timer dekket NRK ferden. Sakte-TV har ikke bare fascinert nordmenn, men også en hel verden. Briten Tim Prevett er så fascinert at han har laget en dokumentar om fenomentet.
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
DOKUMENTAR OM SAKTE-TV: Hurtigruta Nordnorge ankommer Kirkenes etter sin triumfferd langs norskekysten - minutt for minutt i 134 timer dekket NRK ferden. Sakte-TV har ikke bare fascinert nordmenn, men også en hel verden. Briten Tim Prevett er så fascinert at han har laget en dokumentar om fenomentet. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minutt for minutt, time for time og dag inn dag ut har NRK servert sakte-TV en hel verden er blitt fascinert over. 

Det norske folk har til sin egen forbauselse og med stor iver virkelig fulgt med når kameraet ruller over norske plener, fjorder, togskinner, strikkepinner og bålplasser.

Konseptet er også tatt til nye høyder, ettersom flyselskapet British Airways nå får se «Bergensbanen minutt for minutt» i 7 timer og 16 minutter.

Og sjangeren kjenner visst nok ingen grenser.

Nå i år kunne NRK melde om de skal følge gresset gro direkte. I sesongpremieren til NRK-programmet «Grønn glede», kunne nemlig folket stirre på gresset gro minutt for minutt.

Tidligere har også folket benket seg for å se på vedkubber gå opp i ild i «Nasjonal vedkveld» og folk som strikker i «Nasjonal strikkekveld».

Dokumentar En brite, med navn Tim Prevett, har latt seg fascinere så mye over det som på engelsk kalles «slow-tv», at han har laget en dokumentar om det særnorske fenomenet, skriver The Foreigner, avisen som ved flere anledninger har skrevet om NRKs langsomme sendinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.