En brite har laget dokumentar om norsk sakte-TV som ble vist etter 17. mai-toget i Liverpool

- Ulikt alt annet, mener produsenten.

DOKUMENTAR OM SAKTE-TV:
Hurtigruta Nordnorge ankommer Kirkenes etter sin triumfferd langs norskekysten - minutt  for minutt i 134 timer dekket NRK ferden. Sakte-TV har ikke bare fascinert nordmenn, men også en hel verden. Briten Tim Prevett er så fascinert at han har laget en dokumentar om fenomentet.
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
DOKUMENTAR OM SAKTE-TV: Hurtigruta Nordnorge ankommer Kirkenes etter sin triumfferd langs norskekysten - minutt for minutt i 134 timer dekket NRK ferden. Sakte-TV har ikke bare fascinert nordmenn, men også en hel verden. Briten Tim Prevett er så fascinert at han har laget en dokumentar om fenomentet. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minutt for minutt, time for time og dag inn dag ut har NRK servert sakte-TV en hel verden er blitt fascinert over. 

Det norske folk har til sin egen forbauselse og med stor iver virkelig fulgt med når kameraet ruller over norske plener, fjorder, togskinner, strikkepinner og bålplasser.

Konseptet er også tatt til nye høyder, ettersom flyselskapet British Airways nå får se «Bergensbanen minutt for minutt» i 7 timer og 16 minutter.

Og sjangeren kjenner visst nok ingen grenser.

Nå i år kunne NRK melde om de skal følge gresset gro direkte. I sesongpremieren til NRK-programmet «Grønn glede», kunne nemlig folket stirre på gresset gro minutt for minutt.

Tidligere har også folket benket seg for å se på vedkubber gå opp i ild i «Nasjonal vedkveld» og folk som strikker i «Nasjonal strikkekveld».

Dokumentar En brite, med navn Tim Prevett, har latt seg fascinere så mye over det som på engelsk kalles «slow-tv», at han har laget en dokumentar om det særnorske fenomenet, skriver The Foreigner, avisen som ved flere anledninger har skrevet om NRKs langsomme sendinger.

Prevett har tatt med seg dokumentaren, «That Damned Cow», til Liverpools feiring av 17. mai, og filmen skal vises etter at folket har gått seg ferdig i byens tradisjonelle 17. mai-tog.

- Unikt - Jeg har laget en dokumentar om NRKs serie med sakte TV-programmer i tilknytning til mine turer til Norge i fjor, sier Prevett.

- Jeg har intervjuet ansatte hos NRK i Oslo og i Bergen, og jeg var til og med tilstede under NRKs 60 timer lange sending fra Trondheim da hele den norske salmeboken ble sunget, sier Prevett til avisen.

I dette programmet deltok rundt 200 kor, og mer enn 3 000 sangere som skulle synge alle de 899 salmene i salmeboka i kronologisk rekkefølge på direkten.

- Det er også gjort lite forskning på sakte-tv. Det som er unikt med sakte-tv, og ulikt fra alle andre typer produksjoner, er at produsenten ikke kan bestemme hva som skal skje. De menneskene som dukker opp foran kameraet, bestemmer innholdet, sier Prevett.

Solgt I august 2013 ble det kjent at NRK ønsket å selge konseptet til andre tv-selskapet under en messe i Cannes.

I november samme år ble det klart at et amerikansk produksjonsselskap hadde kjøpt rettighetene til konseptet.