- En brutal dom

Stortinget krever tydelige og raske svar fra Emilie Enger Mehl etter den knusende dommen over Oslo-skytingen. - Dette er ikke til å leve med, sier Høyres justispolitiske talsperson.

REFSES OG HASTEINNKALT: Justisminister Emilie Enger Mehl er ansvarlig for både PST og E-tjenesten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
REFSES OG HASTEINNKALT: Justisminister Emilie Enger Mehl er ansvarlig for både PST og E-tjenesten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet): Justisministeren må redegjøre i Stortinget om hvordan hun skal følge opp evalueringen etter Oslo-skytingen, krever SV.

Partiet ber henne komme allerede i dag.

Også Høyre er opprørt over granskningsrapporten etter skytingen, og sier særlig PST kommer svært dårlig fra evalueringen. Evalueringen konkluderer med at hendelsen kunne vært unngått.

- En brutal dom over PSTs handlinger i denne saken. Rapporten sier svart på hvitt at hendelsen kunne vært unngått. Det er ikke til å leve med, sier Sveinung Stensland (H) til Dagbladet.

Evalueringen av politiet og PSTs håndtering av terrorskytingen i Oslo sentrum natt til 25. juni i fjor, viser blant annet at angrepet muligens kunne ha vært avverget hvis PST hadde håndtert informasjon fra Etterretningstjenesten på en annen måte.

- Det kommer fram at det ikke er tillit mellom tjenestene. Advarslene fra e-tjenesten ble ikke tatt på alvor, det virker som om PST ikke stolte på opplysningene de fikk. Her kommer det fram at mye arbeid må gjøres i lang tid framover, sier Stensland videre.

Høyre utelukker ikke at de vil støtte SVs krav om at Mehl må møte i Stortinget på dagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer