Kvinne døde etter voldshendelse:

- En bunnløs sorg

Kvinnen i 20-åra, som forrige søndag ble funnet med alvorlige skader i en leilighet i Bergen, døde fredag av skadene.

DREPT: En kvinne i 20-åra er død ette en alvorlig voldshendelse i Åsane i Bergen forrige søndag. Kvinnen døde på sykehus fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB
DREPT: En kvinne i 20-åra er død ette en alvorlig voldshendelse i Åsane i Bergen forrige søndag. Kvinnen døde på sykehus fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet fikk melding fra Haukeland sykehus om dødsfallet fredag kveld.

Bistandsadvokat for kvinnens familie, Beate Hamre, skriver i en SMS til Dagbladet at familien har det svært tungt.

- Etter at familien ble varslet om den særdeles grove og brutale voldshendelsen forrige søndag, har de våket over henne dag og natt. De er nå i en bunnløs sorg over å ha mistet en ung, livsglad og ressurssterk jente på en slik grusom og tragisk måte, sier Hamre.

Mann i 20-åra siktet

En mann i 20-åra ble pågrepet utenfor leiligheten kort tid etter at kvinnen ble funnet skadd forrige søndag, og har vært siktet for drapsforsøk.

- Siktelsen er nå endret til drap. Han er informert om siktelsen fra sin forsvarer i dag, sier politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen til Dagbladet lørdag formiddag.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra mannens forsvarer Torbjørn Sognefest. I en SMS til NTB skriver forsvareren at han ikke ønsker å kommentere siktelsen utover at hans klient er informert.

Mannen skal ha gjort motstand under pågripelsen, og politiet tok i bruk pepperspray.

Mannen ble tidligere denne uka varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

DRAPSETTERFORSKNING: Politiet undersøker blant annet elektroniske spor etter voldshendelsen i Bergen natt til søndag forrige helg. Foto: Marit Hommedal / NTB
DRAPSETTERFORSKNING: Politiet undersøker blant annet elektroniske spor etter voldshendelsen i Bergen natt til søndag forrige helg. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer

Beslag

Politiet opplyser at de ikke fikk avhørt den fornærmede kvinnen. Av hensyn til etterforskingen kan ikke politiet gå inn på hvilke skader hun var påført. Politiet vil be om at det gjennomføres en obduksjon av henne, skriver politiet.

- Vi har en oppfatning om hvordan skadene har blitt påført, sier politiadvokaten.

Politiet har også beslaglagt en gjenstand de mener har blitt brukt til voldshandlingen.

- Det ble innledningsvis beslaglagt en gjenstand vi tenker kan være brukt til handlingen, sier politiadvokaten, som ikke ønsker å si noe om hva slags gjenstand det er snakk om.

Har ikke uttalt seg

Mannen i 20-åra har ikke ønsket å uttale seg til politiet om saken.

- Han har ikke vært avhørt siden han ble pågrepet. Vi har ikke fått noen nærmere begrunnelse enn at han ikke ønsker å snakke med oss, sier Dahl-Michalsen.

Hans forsvarer, advokat Torbjørn Sognefest, har tidligere sagt til NTB at hans klient ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Politiet vil framover fortsette med vitneavhør og analyser av elektroniske spor, forteller politiadvokaten.

De elektroniske sporene dreier seg om en mobiltelefon, en datamaskin og sosiale medier, forteller han.

De siste dagene har Kripos bistått med undersøkelser på åstedet. Det er også foretatt nye beslag på åstedet.

Relasjon

Kvinnen i 20-åra bodde i leiligheten i Åsane i Bergen der hun ble funnet hardt skadd forrige søndag.

Kvinnen og den drapssiktede mannen kjente hverandre, men politiet ønsker ikke å uttale seg noe ytterligere om relasjonen mellom dem.

Både mannen og kvinnen er norske.

- Han er ikke domfelt for noe tidligere, sier Dahl-Michalsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer