En burger forurenser som 514 Google-søk

Søk med god samvittighet, skriver Jan Omdahl.

FY SKAMME SEG: I stedet for at Barack Obama satte til livs denne hamburgeren, kunne verdige trengende gjort 514 Google-søk med samme karbonfotavtrykk. Foto: SCANPIX
FY SKAMME SEG: I stedet for at Barack Obama satte til livs denne hamburgeren, kunne verdige trengende gjort 514 Google-søk med samme karbonfotavtrykk. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et Google-søk forurenser like mye som å koke vann til en halv kopp te, skriver Times Online.

Det er den kjente Harvard-fysikeren Alex Wissner-Gros som har funnet ut at et Google-søk tilsvarer et CO2-utslipp på syv gram. Det meste av verdens elektrisitet produseres av forurensende energikilder, som kullkraft. Og jo mer energi du forbruker, jo mer forurenser du.

Wissner-Gros mener å kunne dokumentere at det er Googles jakt på effektive søkeresultater som gjør søketjenesten så energikrevende - og dermed forurensende.Det høres unektelig skummelt ut.

Times-artikkelen siteres nå over hele verden, stort sett uten kritiske motforestillinger. Så også på forsida av Norges største avis.

DET ER SELVSAGT nyttig å bli minnet om at din nettbruk forbruker energi, og at enkelte nettjenester forbruker mer energi enn andre. Å få dokumentert at det som gjør Googles søk så effektive også gjør dem forurensende, ved at store serverparker over hele verden durer og går døgnet tundt, er også nyttig.Men man måste jamnföra, som det heter i «Mitt liv som hund».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer