HANDLINGSLAMMET:  Capitol når mørket siger på tirsdag kveld - uten avstemning i budsjettkrisen som setter den amerikanske staten på randen av konkurs. FOTO: Evan Vucci, AP/NTB SCANPIX.
HANDLINGSLAMMET: Capitol når mørket siger på tirsdag kveld - uten avstemning i budsjettkrisen som setter den amerikanske staten på randen av konkurs. FOTO: Evan Vucci, AP/NTB SCANPIX.Vis mer

En dag nærmere USA-konkurs

Ingen avstemning i Representantenes hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble ingen avstemning i representantenes hus tirsdag kveld om et forslag om å heve gjeldstaket.

Dermed er striden om gjeldstaket utsatt til onsdag, siste dag før USA ifølge finansdepartementet ikke har penger å betale regninger og avdrag på gjelden fordi staten ikke lenger kan ta opp lån.

Lederne i Representantenes hus la planen om en avstemning om sitt siste forslag på hylla da det ble klart at de ikke hadde støtte fra den konservative Tea Party-fløyen.

Kongressrepresentanten Pete Sessions sier at lederne nå vil forsøke å ta en beslutning onsdag for å hindre at USA misligholder gjelda.

Obama: - Forventer løsning President Barack Obama sier at lederen i Representanteens hus, John Boehner (R), ikke har kontroll på sine egne.

I et intervju med WABC i New York framsto Obama likevel som optimistisk når det gjelder muligheten for å unngå mislighold av gjelda, selv om tiden renner ut.

- Min forventning er at det hele finner en løsning, men vi har ikke mye tid igjen, sa han.

Obama har de siste dagene tonet ned sin krigerske retorikk, men han legger fortsatt skylda for situasjonen på republikanerne.

- Ekstreme metoder I intervjuet sa han at ekstreme Tea Party-aktivister bruker ekstreme metoder som moderate republikanere ikke greier å hanskes med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Og resultatet er kaoset vi ser i dag, sa han og pekte på hvor vanskelig det er å få til et kompromiss med Boehner. Han sa at jo mer de konservative ser at Boehner samarbeider med ham, desto vanskeligere er det for ham blant de konservative.

- Det svekker ham. Vi har hatt flere situasjoner der vi har enighet, men når han går tilbake til sin partigruppe, viser det seg at han ikke kan kontrollere dem

(NTB-Reuters-AFP).


 MÅ PRØVE IGJEN TORSDAG:  Kongressrepresdentant Pete Sessions (Republikanerne - Texas) kommer ut fra kontoret til lederen for Representantenes hus, John Boehner, tirsdag kveld og konstaterer at det ikke er blitt noen løsning på budsjettkrisen. FOTO:  Andrew Burton/Getty Images/AFP/NTB SCANPIX.
MÅ PRØVE IGJEN TORSDAG: Kongressrepresdentant Pete Sessions (Republikanerne - Texas) kommer ut fra kontoret til lederen for Representantenes hus, John Boehner, tirsdag kveld og konstaterer at det ikke er blitt noen løsning på budsjettkrisen. FOTO: Andrew Burton/Getty Images/AFP/NTB SCANPIX. Vis mer