«En dag skal vi møtes igjen »

Ragnar Bang Ericsson på to år og 8 måneder døde i flodbølgekatastrofen i Thailand. I går tok venner og familie et siste farvel med sin kjære solstråle i Narvik kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Narvik kirke ligger badet i sollys. Ragnar Bang Ericssons venner og familie skal ta farvel med sin kjære gledesspreder, på treårsdagen for dåpen hans. Inne i den vakre steinkirken er benkeradene fulle. Helt framme står den lille hvite kisten. En rød hjertekrans er plassert på båren, sammen med bildet av Ragnar. Solstrålene slipper inn og lyser opp kisten og kirkegulvet. Ei lita jenta går rundt kisten, stopper og blir stående en stund og se på den. Så ringer kirkeklokkene for lille Ragnar.

- Vi skal ta avskjed med den lille livsglade gutten som varmet hjerter overalt hvor han var, sier sjømannsprest Hilde Sirnes, som til vanlig jobber i Bangkok og kjenner mange av de pårørende etter flodbølgekatastrofen.

Tenner lys
Vakker solosang fyller kirkerommet. Levende lys skaper en verdig ramme. Pappa Anders Bang Ericssons minnetale for sønnen er preget av dyp sorg og gode minner.

- Kjære Ragnar. Du tenner et lys i vårt hjerte. Men det var ikke slik vi hadde tenkt det, sier Anders. Han forteller om dagen da Ragnar ble borte, og om hvordan han ikke klarte å holde sønnen da bølgen ble for sterk.

- Du sa «jeg er redd, pappa. Hjelp, hjelp». Du forsvant. Men nå har du kommet hjem. Du har lært oss så mye. Du har lært oss å kjenne følelser vi ikke visste eksisterte. Du var ekte, dine tårer og din latter var ekte, sier Anders blant annet, før mamma Lise avslutter minnetalen.

- Kjære Ragnar. En dag skal vi møtes igjen. Inntil da skal vi møtes i drømmenes land, sier hun.

"Tears in heaven"

To av besteforeldrene holder tale for barnebarnet, og familie og venner legger kransene rundt kisten. Sjømannsprest Sirnes inviterer alle barna opp, og sammen danner de en ring rundt båren og synger sangen «Kjære Gud» for sin lille venn. Så tennes lys for Ragnar, en thailandsk tradisjon. Alle i forsamlingen setter stearinlys ned i sand ved Ragnars kiste.

FARVEL:> Andres Bang Ericsson stryker over kista til sin sønn Ragnar som døde i flodbølgekatastrofen i Thailand. Mamma Lise gir sønnens kiste et kyss med handa. Narvik kirke var full under Ragnar bisettelse igår.
FARVEL:> Andres Bang Ericsson stryker over kista til sin sønn Ragnar som døde i flodbølgekatastrofen i Thailand. Mamma Lise gir sønnens kiste et kyss med handa. Narvik kirke var full under Ragnar bisettelse igår. Vis mer

Så bærer Lise og Anders sønnens kiste ut av kirkerommet til tonene fra Trond Esben Robertsens versjon av «Tears in heaven»:

"Beyond the door. There\'s peace, I\'m sure. And I know there\'ll be no more tears in heaven."