Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«En dag tar han livet av meg»

Ingse Rønnestad nektet å la frykten for eksmannen styre livet sitt. I går ble det kjent at den tiltalte Trond Ramsland kan ha planlagt drapet mange dager på forhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): «Familien var i veien for ham.» Det sa en av Ingse Rønnestads beste venninner, Line Ingebrigtsen, da hun fortalte om ekteskapet mellom Ingse og eksmannen.

-  Hun ønsket å bytte etternavnet tilbake til Rønnestad. «Jeg føler meg ikke som en fru Ramsland,» sa Ingse. Da han fant søknaden om navneskifte, ble han rasende, fortalte Ingebrigtsen, som fortalte om flere episoder av vold i ekteskapet.

-  Ingse prøvde alt hun kunne å få forholdet til å fungere. Vi prøvde også å snakke med ham, sa Ingebrigtsen. Men til slutt var det bare én mulighet igjen for tobarnsmoren, å flykte til krisesenteret på Voss.

-  Ingse Rønnestad har aldri vært utsatt for vold. Det er fri fantasi fra vitnet, svarte Ramsland.

Han mener Ingebrigtsen, som er en erfaren advokat med bakgrunn som politijurist, har «kokt opp en suppe av historier om ham».

-  En fantastisk mor

-  Ingse var et varmt og godt menneske, en skjønn venninne og en fantastisk mor, sa Ingrid Moen, en annen av Ingses nære venninner som vitnet i retten i går.

«Dersom det skjer noe med meg, vet alle at det er Trond,» sa Ingse til venninnene.

Likevel lot ikke tobarnsmoren den bitre konflikten med eksmannen ta over livet. Hun valgte bort frykten for eksmannen, og brukte energien sin på guttene og familien.

-  At Ingse var ei livsglad og flott jente, har kommet i skyggen, sier Moen.

En kollega av Ingse forklarte at hun hadde vært svært fortvilet, fordi Ramsland skulle ha tvunget en av sønnene til å sitte med kalkulator for å legge sammen hvor mye faren hadde betalt i barnebidrag.

Under denne vitneforklaringen satt Ramsland og bladde gjennom ei minnebok med bilder og tekst fra en sommerferie med de to sønnene.

Kartla bevegelser

-  Det har aldri vært regnet på noe barnebidrag, sa Ramsland. Han mente snakket om pengesummer kom fra minneboka, hvor barna noterte priser på ulike ting de hadde kjøpt på turen.

Ingses far, Odd Rønnestad, ble kalt inn på nytt som vitne i går. Da fortalte han om en samtale et av barnebarna hadde hatt med Trond Ramsland.

-  Gutten fortalte at faren hadde spurt ham ut om hvor moren pleide å parkere når hun skulle til byen, sa Rønnestad.

Samtalen med sønnen skal ha funnet sted i starten på vinterferien, altså flere dager før Ingse Rønnestad ble skutt, torsdag den 4. mars.

Denne forklaringen vil bli sentral når retten skal vurdere om Ramsland handlet med overlegg, om han skulle bli dømt for drapet. Dermed er det svært pinlig for aktoratet at opplysningene kom fram først i går, og nærmest ved en tilfeldighet.

-  Hvorfor i all verden skulle min sønn snakke om parkeringshus, svarte Ramsland.

-  Det var vel fordi du spurte ham om det, skjøt dommer Gunnar Torkildsen inn.

-  Nei, dette er helt usannsynlig, sa Ramsland.

VENNINNE: Line Ingebrigtsen (i midten) var en av Ingse Rønnestads beste venninner. Hun sier Ingse visste hva eksmannen var i stand til, men aldri trodde truslene kom til å bli alvor. Her med bistandsadvokat Helge Hansen og aktor Randi Gabrielsen.
TILTALT: Trond Ramsland, er tiltalt for drapet på sin tidligere kone. Han nekter straffskyld.
DREPT: Ingse Rønnestad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media