Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En dåre kan spørre...

Navn: Oddvar StenstrømAlder: 53Yrke: Stutumimitator

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en tidligere Dagbladet-reporter som i disse dager blir anklaget for rasisme i TV2s «Holmgang». Oddvar Stenstrøm har røtter på Kampen, i Groruddalen og i Akersgata. - Vi hadde ikke bord da jeg vokste opp, pleier han å si. Nå deler han seng og bord med Inger Marie i en Ullernvilla til rundt 5 millioner. Med Mercedes til halvannen mill. Og Landrover til gud vet hva i garasjen. Og han står ombord i seilbåt når han tar til motmæle mot valgforsker Frank Aarebrot som hevder «Holmgang» fremmer rasisme.

Det er ikke rart Stenstrøm blir fortørnet når han nærmest blir gjort ansvarlig for at en ung gutt ble jaget i døden i Sogndal. For Stenstrøm vil neppe noen noe vondt. Han liker å provosere. Han liker å flørte med meninger som ikke er godtatt i pene selskaper. Han er østkantgutt som ikke bryr seg om hva de fine sier. Før han ble kjendis og millionær, testet han sine Stutum-meninger og vitser på kolleger, liksom for å sjekke hvor langt han kunne gå. Nå er han fange av sitt eget image og har av og til gått over grensa.

Han stiller jo bare spørsmål, vil tilhengerne si. Han stiller spørsmål som han vet vil skape fremmedfrykt, sier motstanderne. Faktum er i alle fall at Stenstrøm og Lønning gjennom sine debattprogrammer har bidratt til at innvandringspolitikk er blitt framstilt som landets største samfunnsproblem. $øStenstrøm kjører et løp som han vet provoserer. Problemet er kanskje at han stadig må overgå seg selv i provokasjoner. Da bør ikke kritikken komme som en overraskelse.

TV2s gullgutter, Oddvar og Per Ståle, var begge tøffinger i Dagsnytt en gang. I gutteklubben «Kjekk og grei». Begge har tatt den kjappe språkbruken mellom kolleger med seg på skjermen, og det underlige er at den har slått an. Begge soper inn reklamemillioner, og skulle talkshow falle ut på seerundersøkelsene, har Stenstrøm en god nese som nyhetsmann. Vaktsjef i Dagbladet, Dagsnytt og Dagsrevyen. Korrespondent i USA for NRK og TV2. Utenriksredaktør i VG, redaksjonssjef i Aftenposten og en av gutta som utredet TV2.

Ble med over som redaktør og aksjonær, og fikk jobben som korrespondent i Gods own country. Han har vært der i til sammen 11 år og har kanskje tatt litt blåfarge av det. Han skrøt av at han hadde vært utenriksredaktør i VG uten å skrive et ord, men det er lite trolig at han blir programleder uten å si et. Siste ord er nok ikke sagt, i denne saken heller.