Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En dårlig idé

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• I et høringsbrev fra Kommunal- og regionaldepartementet blir det spurt om det bør innføres restriksjoner i medienes adgang til å publisere meningsmålinger de siste dagene før valgdagene. En rapport som er utarbeidet for departementet om dette, er kritisk til norske mediers bruk av meningsmålinger. Den politiske ledelsen i departementet erklærer seg åpen for en innstramming.

• Dagens valglov sier at alle meningsmålinger som tas opp før valglokalene åpner, kan offentliggjøres på valgdagene. Man kan også foreta målinger på valgdagene, men resultatene kan ikke offentliggjøres før valglokalene har stengt. Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund synes det er en dårlig idé å forby meningsmålinger i valginnspurten. Han tror at all informasjon man kan få i opptakten til et valg, skjerper den politiske interessen og bidrar til høy valgdeltakelse. Det er et syn vi fullt ut deler. En innstramming vil kunne gi motsatt virkning.