Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En dårlig plan

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  The New York Times skriver at israelske og amerikanske myndigheter diskuterer planer om å sulte ut en palestinsk regjering ledet av Hamas. Planleggerne tror at dette kan føre til krav om et nyvalg der valgtaper Fatah vinner tilbake flertallet. Kravene er at Hamas skal anerkjenne Israel, avsverge vold, avvæpne aktivister og respektere tidligere inngåtte avtaler mellom Israel og palestinske myndigheter.
  •  Planen er utrolig dårlig, men ikke fordi kravene til Hamas er urimelige. Urimeligheten ligger i forestillingen om at noen kan tro at dette vil føre til en seier for Fatah i et nyvalg. Hamas vant, og bør få sjansen til å danne en regjering som kan bli holdt ansvarlig både for voldsutøvelse og avtalebrudd. En annen sak er at Israel ikke lenger har noen sterk autoritet bak et krav til en motpart om å avvæpne seg og avstå fra vold, eller å overholde inngåtte avtaler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!