Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En del av flyvraket i Svolvær hentet opp av sjøen

En større del av småflyet som styrtet utenfor Svolvær lufthavn for en uke siden ble hevet opp av havet tidlig søndag kveld.

HEVET: Deler av småflyet som falt i sjøen etter avgang fra Svolvær lufthavn Helle ble søndag kveld hevet. Foto: Eric Fokke / NTB scanpix
HEVET: Deler av småflyet som falt i sjøen etter avgang fra Svolvær lufthavn Helle ble søndag kveld hevet. Foto: Eric Fokke / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi fant vraket 12.05. Nå setter båten ut anker for å kunne begynne heveoperasjonen, opplyste flyhavariinspektør Tor Nørstegård til NTB i 14-tiden.

Vraket ligger mellom 300 og 350 meter fra land og på 72–73 meters dyp, opplyser operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt til VG.

En miniubåt ble søndag formiddag senket ned for å finne ut nøyaktig hvor vraket ligger. Den fant flere vrakdeler. Hoveddelen av vraket skal heves ved hjelp av ubåten og en kran om bord på bergingsfartøyet fra Seløy Undervannsservice.

- Det er helt optimale værforhold, opplyser Nørstegård, som likevel ikke vet om redningsarbeidet blir ferdig i løpet av søndagen.

Når vraket er hevet, vil det bli undersøkt i håp om at det kan gi svar om årsaken til ulykken.

- Vi har en del teorier om hva som kan ha skjedd, og vraket kan være med å bekrefte eller avkrefte dem, sier Nørstegård.

Leif Jarle Stamnes (79) fra Tromsø og Einar Halvorsen (63) fra Langhus mistet livet i småflyulykken, som skjedde søndag for en uke siden. De to ble funnet omkommet kort tid etter at flyet hadde styrtet.

Ulykkesflyet er en enmotors Piper PA-28 fra Tromsø Flyklubb. Det var gode flyforhold da ulykken skjedde.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!