En del av Nigeriabåt-saken opp i Høyesterett

Torsdag skal en del av anken til tidligere orlogskaptein Bjørn Stavrum i den såkalte Nigeriabåt-saken vurderes på nytt i Høyesterett.

ANKE I PRINSIPIELT SPØRSMÅL: Høyesterett skal torsdag behandle en del av lagmannsrettsdommen mot tidligere orlogskaptein Bjørn Stavrum i den såkalte Nigeriabåt-saken. Foto: Nina Hansen, Dagbladet.
ANKE I PRINSIPIELT SPØRSMÅL: Høyesterett skal torsdag behandle en del av lagmannsrettsdommen mot tidligere orlogskaptein Bjørn Stavrum i den såkalte Nigeriabåt-saken. Foto: Nina Hansen, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I februar fant ankeutvalget at det er grunn til å la Høyesterett vurdere lovanvendelsen som ligger til grunn for dommen på fire år og tre måneders fengsel mot tidligere orlogskaptein Bjørn Stavrum.

Det er satt av tre timer i Høyesterett til saken.

Stavrum er dømt for grov korrupsjon, grov økonomisk utroskap og grovt underslag i Nigeriabåt-saken.

Høyesterett vil torsdag ta stilling til om det er straffbart etter eksportkontrolloven § 2 ikke å korrigere tidligere gitte opplysninger.

Prinsipiell del

- Dette er en mindre del av en større straffesak mot tiltalte, som gjaldt korrupsjon og økonomisk utroskap. Den delen av saken er allerede rettskraftig avgjort, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim til NTB.

Hun forklarer at det som gjenstår, er en prinsipiell del, med tanke på omfanget av opplysningspliktregelen i eksportkontrolloven § 2, og spørsmålet om tiltaltes straffansvar etter eksportkontrolloven § 5.

Det var Dagbladet som i en artikkelserie avslørte korrupsjonssaken i Forsvaret tilbake i 2014.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer