SYKEHUSET VESTFOLD: Sykehuset tar hendelsen svært alvorlig, og at personalet har hatt en grundig gjennomgang av hendelsen med foreldrene, som var sjokkerte vitner til at det nyfødte barnet deres smalt i gulvet. Foto: Wikipedia
SYKEHUSET VESTFOLD: Sykehuset tar hendelsen svært alvorlig, og at personalet har hatt en grundig gjennomgang av hendelsen med foreldrene, som var sjokkerte vitner til at det nyfødte barnet deres smalt i gulvet. Foto: WikipediaVis mer

Sykehustabbe i Vestfold

En del av senga løsnet og sjokkerte foreldre så den nyfødte falle på gulvet

Fikk en dramatisk start på livet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Uhellet skjedde i februar da en kvinne var innlagt for å føde på Sykehuset i Vestfold. Like etter forløsningen la sykehuspersonalet barnet rutinemessig på nedre del av fødesenga, skriver Tønsbergs blad.

Uten forvarsel falt sengas fotende ned og landet på gulvet. Det nyfødte barnet fulgte med i fallet. Det ble ikke funnet noen skade på barnet etter den dramatiske starten på livet.

Sjokkerte foreldre

Hendelsen ble meldt på sykehusets egne sider for uønskede hendelser.

- Antakelig har navlestrengen holdt barnet litt igjen, sier avdelingsleder Irene Jensen ved Sykehuset i Vestfold til Tønsbergs blad.

Til avisa sier hun at sykehuset tar hendelsen svært alvorlig, og at personalet har hatt en grundig gjennomgang av hendelsen med foreldrene, som var sjokkerte vitner til at det nyfødte barnet deres smalt i gulvet.

Feil på fødesenga er ikke funnet etter hendelsen. På senga er det en låsemekanisme som skal sikre at nedre del av fødesenga ikke løsner. Delen kan tas av hvis ønskelig i forbindelse med fødsel.

Senga ble umiddelbart undersøkt av fagfolk fra medisinteknisk avdeling, som ikke fant noen feil.

Første gang

Etter fødsler blir sengene på sykehuset grundig rengjort.

- Den beste forklaringen er at fotenden ikke ble klikket skikkelig på plass etter en sånn rengjøring, sier Jensen til avisa.

Ifølge avdelingslederen er dette den første hendelsen av denne typen på sykehuset i Vestfold. Sykehuset har årlig over 2000 fødsler.