- En del overfallsvoldtekter kunne vært unngått om jentene hadde oppført seg annerledes

Kvinner kan selv sørge for å ikke havne i situasjoner der det er økt fare for at de blir voldtatt, mener fastlege Amir Tauqir Chaudhary.

FASTLEGE: Fastlege Amir Tauqir Chandhary ved Stovner legesenter, mener at kvinner kan sørge for å ikke overskride sine egne grenser i forbindelse med inntak av alkohol, narkotika eller i å komme i kontakt med fremmede personer. - Da forsvinner hemningene, og dette kan føre til at de ender i en situasjon der det nesten er uunngåelig at de blir voldtatt, sier han.
 Foto: Jacques Hvistendahl /Dagbladet
FASTLEGE: Fastlege Amir Tauqir Chandhary ved Stovner legesenter, mener at kvinner kan sørge for å ikke overskride sine egne grenser i forbindelse med inntak av alkohol, narkotika eller i å komme i kontakt med fremmede personer. - Da forsvinner hemningene, og dette kan føre til at de ender i en situasjon der det nesten er uunngåelig at de blir voldtatt, sier han. Foto: Jacques Hvistendahl /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fastlege Amir Tauqir Chaudhary jobber ved Stovner legesenter og er deltidsansatt ved Oslo Legevakt. Han jobber ikke direkte med voldtektsofre, men indirekte med ofre som har hatt somatiske plager i etterkant av dem.  

Han mener det finnes mange måter å forebygge overfallsvoldtekt på, blant annet dersom jentene selv blir mer bevisst farene.

- Overfallsvoldtekter skjer helt tilfeldig. Offeret kan være en 8-åring, en 18-åring eller en 80-åring, og voldsmannen har på forhånd bestemt seg for handlingen. Samtidig mener jeg at det er slik at noen norske jenter handler i uvitenhet og bør ta mer ansvar selv, i alle fall så lenge vi ikke har konkrete tiltak på plass fra politiet eller rettsvesenet, sier han.

Grensesetting En del overfallsvoldtekter kunne vært unngått dersom jentene hadde oppført seg annerledes, mener Chaudhary.- Kvinner kan sørge for å ikke overskride sine egne grenser i forbindelse med inntak av alkohol, narkotika eller i å komme i kontakt med fremmede personer. Da forsvinner hemningene, og dette kan føre til at de ender i en situasjon der det nesten er uunngåelig at de blir voldtatt.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer