- HOLDER IKKE: Regjeringen gjør ikke nok for å løse krisen i Nav, sier Høyres nestleder Jan Tore Sanner. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
- HOLDER IKKE: Regjeringen gjør ikke nok for å løse krisen i Nav, sier Høyres nestleder Jan Tore Sanner. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIXVis mer

- En demonstrasjon av maktesløshet

Jan Tore Sanner kritiserer regjeringens Nav-tiltak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Pinlig tynt. En demonstrasjon av maktesløshet, sier Høyres nestleder, Jan Tore Sanner, om arbeidsminister Dag Terje Andersens (Ap) tiltak for å løse krisen i Nav.

- Det viser dessverre at Dag Terje Andersen og regjeringen ikke har kontroll og styring med gjennomføringen av Nav-reformen, sier Sanner til NTB.

Han viser til at det ikke bare er de arbeidsledige som ikke får den trygden de har krav på til rett tid, men at det er store forsinkelser i 13 av 17 trygdeordninger.

- Når vi ser slik fundamental svikt i velferdsstaten, må vi forvente handling, og ikke bare servering av selvfølgeligheter, sier Sanner.

Han mener at en stortingsproposisjon 20. mars er altfor sent.

- Opposisjonen har i to brev bedt regjeringen gi en redegjørelse. Vi har ikke fått svar og det er provoserende. Vi har ikke tenkt å gi oss. En proposisjon i mars betyr handling i mai, sier Høyres nestleder.

(NTB)

 

LA FRAM TILTAK:
Arbeidsminister Dag Terje Andersen opplyste på en pressekonferanse mandag at NAV får beholde midlertidige stillinger som et tiltak for å løsen krisen i etaten.
Foto Cornelius Poppe / SCANPIX
LA FRAM TILTAK: Arbeidsminister Dag Terje Andersen opplyste på en pressekonferanse mandag at NAV får beholde midlertidige stillinger som et tiltak for å løsen krisen i etaten. Foto Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer