Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
PRESSET: Smittetallene i USA fortsetter å øke i flere stater, og på sykehuset i Starr County i Texas er situasjonen så presset at man vil sende hjem pasienter med minst sjanse til å overleve. Vis mer

Coronaviruset

- En desperat situasjon

Antall sykehusinnlegger i USA er doblet den siste måneden. Nå vil sykehus i Texas sende hjem pasienter med liten sjanse for å overleve.

Fredag ble det registrert 74 000 nye smittetilfeller i USA. Det er andre dag på rad at landet har registrert over 70 000 smittetilfeller i en 24-timersperiode.

Det melder Washington Post.

Mellom tirsdag og fredag denne uka har 1000 amerikanere dødd hver dag av coronaviruset. Så langt i år har det vært over 1000 dødsfall knyttet til coronapandemien i landet i 61 av 202 dager.

Antallet coronapasienter på sykehus har doblet seg den siste måneden - med 59 670 innlagte, ifølge Washington Post. Det høyeste antallet innlagte var i april - med 59 940 pasienter, ifølge Covid Tracking Project.

Så langt har nesten 150 000 amerikanere dødd av covid-19, og over fire millioner personer har vært smittet.

NY REKORD: De siste 24 timene er det registrert 484 nye tilfeller av coronasmitte i Australia-delstaten Victoria. Vis mer

- Sjokkerende

På sykehuset i Starr County i Texas er situasjonen så presset at man vil innføre retningslinjer som gjør det mulig å sende hjem pasienter med minst sjanse til å overleve.

- Det er en desperat situasjon. Vi kan ikke drive som vanlig på Starr County Memorial Hospital om dette forsetter. Tallene er sjokkerende, sier Jose Vasquez, helsesjef i regionen, på en pressekonferanse.

Dommer Eloy Vera i Starr County skriver på Facebook at sykehuset har få ressurser, og at legene må avgjøre hvilke pasienter som mottar behandling, og hvilke som sendes hjem for å dø med sine nærmeste.

- Det er dette vi ikke ønsket å oppleve, skriver han.

I Houston er det registrert flere coronarelaterte dødsfall i juli enn i de siste fire månedene sammenlagt, skriver CNN. Texas var den første staten til å gjenåpne samfunnet for tre måneder siden, men har nå valgt å stenge ned igjen.

Guvernør Greg Abbott har gjeninnført et slags portforbud, der alle over 18 år må holde seg hjemme mellom klokka 23 og 05, mens for de under 18 år gjelder portforbudet fra klokka 22 til 06. Det melder WSLS 10 News.

Strammer inn

California, South Carolina, Georgia, Texas og Florida har alle satt ny rekord for antall dødsfall på én uke.

California har det høyeste antallet smittede, med 435 334 tilfeller, ifølge statens helsemyndigheter.

På grunn av den store økningen i antall smittede har USA sett seg nødt til å gjeninnføre tiltak, som påbud om bruk av ansiktsmaske.

Flere delstater skjerper også inn retningslinjene. Borgermester LaToya Cantrell i New Orleans uttalte på lørdag at barer og restauranter ikke får åpne uteserveringene. Det samme gjelder i Washington.

I Vermont innføres krav om munnbind både innendørs og utendørs.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!