- En diplomatisk farse

FN godkjente rapport som fordømmer Israel og Hamas for omfattende brudd på menneskerettighetene.

GOLDSTONE-RAPPORTEN: FNs råd for menneskerettigheter støtter Richard Goldstones rapport om Israel og Hamas angivelige brudd på menneskerettighetene under Gaza-konflikten. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI/FILES
GOLDSTONE-RAPPORTEN: FNs råd for menneskerettigheter støtter Richard Goldstones rapport om Israel og Hamas angivelige brudd på menneskerettighetene under Gaza-konflikten. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI/FILES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): FNs råd for menneskerettigheter har godkjent en rapport fra Richard Goldstone, som anklager Israel og Hamas for «handlinger som kvalifiserer til krigsforbrytelser, og mulig forbrytelser mot menneskeheten».  

I Goldstones rapport anmodes konfliktens parter om å etterforske de angivelige bruddene på menneskerettigheter.  

Anbefaler å ta det videre til internasjonal domstolDet er nå opp til FNs sikkerhetsråd å avgjøre hvorvidt de to parters egne etterforskninger er tilfredsstillende. Dersom sikkerhetsrådet avgjør at etterforskningene ikke er tilfredsstillende om seks måneder, så anbefaler Golstone i sin rapport at saken tas videre til den internasjonale domstolen i Haag.  

Israel fordømmer rapporten og FNs råd for menneskerettigheters godkjennelse. De kaller det hele for en diplomatisk farse, og vil ikke la noen av sine soldater møte i en internasjonal domstol, skriver ABC News.  

Rapporten ble ikke enstemmig godkjent av rådet, noe Israel bet seg merke i.  

- Israel uttrykker sin takknemlighet til de statene som støttet vår stilling, og med det gjennom sin stemme, uttalte deres motstand ovenfor denne urettferdige rapporten som ignorerer de onde angrepene gjort av Hamas og andre terrorgrupper mot israelske sivile, skrev israelske myndigheter i en uttalelse.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer