SMITTESPREDNING: Kommuneoverlegene i Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Oslo hatt møte med FHI. Det er fordi det er smittede i flere kommuner. Video: NTB Scanpix Vis mer

En død etter smitteutbruddet i Moss

Dødsfallet, som er det første coronarelaterte dødsfallet i Norge siden 17. juli, knyttes til bryllupsfesten i kommunen.

Publisert

En person har mistet livet etter det siste smitteutbruddet av coronaviruset i Moss. Det opplyser ordfører i Moss, Hanne Tollerud, i en pressemelding.

- I går kveld, fredag 31. juli, mottok vi beskjed om at en person er død etter å ha vært smittet av coronaviruset, sier ordfører Hanne Tollerud.

- Våre tanker går til de etterlatte, legger hun til.

Den avdøde var en eldre person og beboer ved Rosnes omsorgsboliger.

Vedkommende fikk påvist coronasmitte søndag 26. juli. Den avdøde ble overført til Peer Gynt Helsehus for behandling etter å ha blitt alvorlig syk grunnet corona, og døde her fredag kveld. Pårørende er informert.

Coronadødsfallet settes i forbindelse med bryllupsfesten som knyttes til smittespredningen i kommunen.

- Den avdøde er en del av smitteklyngen knyttet til selskapet, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Vibeke Weibell Eliassen overfor NTB.

Bryllupsfeiringen ble delt opp i tre arrangementer i Oslo og Sarpsborg, fra 19. til 26. juli.

Selve bryllupet fant sted forrige søndag, men det aktuelle selskapet knyttet til smitteutbruddet ble arrangert 19. juli, og var en slags «førfest» utelukkende for kvinner, har et medlem av familien som sto bak selskapet tidligere fortalt Dagbladet.

Første på to uker

Dødsfallet i Moss i går er det første registrerte coronarelaterte dødsfallet i Norge siden 17. juli, ifølge FHIs statistikk.

Med dette nye dødsfallet i Moss, har i alt 256 personer har mistet livet av coronaviruset i Norge.

Det var registrert 9240 tilfeller av coronasmitte i Norge natt til lørdag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 32 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 68 tilfeller, skriver NTB.

I alt er omkring 441 000 personer her i landet testet for covid-19.

Nye smittetilfeller

Moss kommune opplyser i dag at ytterligere to nye personer i Moss har fått påvist smitte siste døgn.

De to som har fått påvist smitte tilhører samme familie, og begge er isolert hjemme, ifølge kommunen.

- Smitteoppsporing er i igangsatt og nærkontaktene blir oppringt. De to nye smittetilfellene har så langt vi har informasjon om per i dag ingen tilknytning til de andre tilfellene i Moss den siste tiden, skriver kommunen.

- Vi jobber nå med å få kartlagt smittesporingen for disse to, sier Eliassen.

Hurtigruten-karantene

Flere fra Moss har nylig vært passasjerer på Hurtigruten Roald Amundsen, som fredag fire smittede om bord, deriblant fire ansatte.

- Det er fem personer fra Moss som er satt i karantene, men ingen av dem har fått påvist smitte ennå, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer