En død etter trafikkulykke - åtte skadd

En kvinne døde i natt etter frontkollisjonen i Østerdalen i går. Åtte andre er skadet. Ulykken ble sett av leger på vei hjem fra påskeferie. De ga øyeblikkelig medisinsk hjelp og kan ha redusert personskadene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som døde, var i 40-årene.

- Kvinnen hadde store bukskader, og livet sto dessverre ikke til å redde. Ved 4.30-tiden natt til mandag døde hun, sier vakthavende kirurg, Johan S. Munch, ved Regionsykehuset i Trondheim til NTB.

Tilstanden er alvorlig, men stabil for kvinnens datter og en 15 år gammel gutt som satt i samme bil.

Tre av de andre involverte er alvorlig skadd, og to av disse skal være barn. To av disse ligger på Regionsykehuset i Trondheim. En ble fraktet til sykehuset i Elverum. De andre skadde ble brakt til Romerike og Tynset, får Dagbladet.no opplyst av politiet i Elverum.

Satt fast i bilen

Politiet fikk melding om at en personbil og en varebil hadde frontkollidert på riksvei 3 ved Hanestad klokka 17.10. To personer satt fast etter kollisjonen, men ble hjulpet ut rett før klokka 18.

- I tillegg til politiet, var det var to luftambulanser, en brannbil og en vanlig ambulanse på stedet, sier vaktsjef Tore Alme ved Elverum politidistrikt til Dagbladet.no.

Han forteller at enda en bil var innblandet i kollisjonen, men at ingen i denne bilen ble skadd.

- Noen leger som var ved ulykkesstedet, kom ut av bilene sine. De var til god hjelp, og de skadde fikk medisinsk assistanse med en gang, sier Alme.

Ifølge politiet har ulykken skjedd ved at en kassebil i nordgående retning kom over i venstre kjørebane, melder NTB. Først sneiet bilen inn i en møtende personbil som havnet i grøfta. Ingen i denne bilen ble skadd. Deretter skjedde frontkollisjonen.

Veien ble stengt etter ulykken, og åpnet først ved 21-tida i kveld.

I GRØFTA: Varebilen sneiet innom denne bilen, før varebilen frontkolliderte med en møtende bil. Ingen i denne bilen ble skadd. Bilene som frontkolliderte skimtes i bakgrunnen.
BILVRAK: To personer satt fast etter kollisjonen, men ble hjulpet ut rett før klokka 18.