En død og 42 skadd i gasseksplosjon ved Paris

En person omkom og 42 mennesker ble skadd i en gasseksplosjon i en av forstedene utenfor Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person omkom og 42 mennesker ble skadd i en gasseksplosjon i en av forstedene utenfor Paris.

Eksplosjonen skjedde like før klokka 14 i dag og førte til en kraftig brann i en bygning i Bondy nord for Paris. Øyenvitner forteller om flere meter høye flammer, og tilstanden er svært kritisk for 15 av de skadde, opplyser politiet.

Avisa Le Figaro skriver at gasseksplosjonen skyldes at en gassrørledning ble revet over under gravearbeid i gata, som ligger i sentrum av Bondy. To bygninger tok fyr, i den ene var det en kafé i første etasje, og mange av de skadde befant seg her da det smalt. Den omkomne ble også funnet i kafeen.

150 brannfolk jobbet på spreng med å slukke brannen, og et stort antall ambulanser og redningspersonell ble sendt til stedet for å ta seg av alle de skadde. Mange av dem hadde store brannskader.

- Det var en veldig kraftig eksplosjon. Vi så folk som forsøkte å komme seg unna, forteller et øyenvitne til fransk radio.

Den franske statsministeren, François Fillon, og innenriksminister Michèle Alliot-Marie har reist til Bondy for å se på skadene og snakke med redningspersonell og skadde.

(NTB)

EKSPLODERTE: En person omkom og over 40 ble skadd i en gasseksplosjonen i Bondy nord for Paris. Eksplosjonen skyldes at en gassrørledning ble revet over under gravearbeid i gata, skriver franske medier. Foto: Scanpix
EKSPLODERTE: En person omkom og over 40 ble skadd i en gasseksplosjonen i Bondy nord for Paris. Eksplosjonen skyldes at en gassrørledning ble revet over under gravearbeid i gata, skriver franske medier. Foto: Scanpix Vis mer