Sterke reaksjoner på Texas' gjenåpning:

- En dødsordre

Texas-guvernør Greg Abbott kunngjorde tirsdag kveld at han gjenåpner delstaten «100 prosent». «En dødsordre» og «de kommende tallene vil være din feil», er blant reaksjonene som kommer fra eksperter og politikere.

TROSSER ADVARSLER: Texas-guvernør Greg Abbott trosser ekspertene og Det hvite hus' advarsler om å lempe på coronatiltakene. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Texas-guvernør Greg Abbott kunngjorde tirsdag kveld norsk tid at han gjenåpner delstaten «100 prosent».

«ALT», skrev han på Twitter.

Texas blir dermed den største delstaten i USA til å oppheve tiltakene mot coronaviruset og «ende maskepåbudet», som Abbott skriver.

- For mange texanere har blitt tatt ut av arbeid, og altfor mange småbedriftseiere har slitt med å betale regningene. Dette må ta slutt, sa han på en konferanse der han redegjorde for beslutningen.

Gjenåpningen vil gjøre det mulig for samtlige virksomheter å gå tilbake til sine normale arbeidshverdager. Opphevelsen av tiltakene skjer 10. mars.

Trosser advarsler

- Texas har mestret å få bukt med smitten, sa Abbott videre tirsdag, og viste til at delstaten per mandag hadde vaksinert 6,57 prosent av befolkningen, ifølge tall fra Johns Hopkins University.

Flere delstater i USA har hatt en nedgående smittetrend den siste tiden, men nylige tall viser at trenden er på vei til å snu, noe som har fått USAs folkehelseinstitutt Centers for Disease Control and Prevention (CDC) til å slå alarm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer