DOM I DAG: Norsk-somaliske Kadra Yusuf i Oslo tingrett mandag morgen. I dag ble en person dømt for å ha overfalt henne, mens to jenter ble frifunnet. 
Foto: Heiko Junge  / SCANPIX
DOM I DAG: Norsk-somaliske Kadra Yusuf i Oslo tingrett mandag morgen. I dag ble en person dømt for å ha overfalt henne, mens to jenter ble frifunnet. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

En dømt for overfall på Kadra

To frifunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Dom i saken mot gjengen som angivelig angrep Kadra Yusuf på åpen gate faller i Oslo tingrett nå.

Ifølge Aftenposten er kun en av de tre tiltalte dømt, en 24-åring fra Somalia. Han er funnet skyldig i legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter. De to kvinnene som var tiltalte ble frikjent.

Opprinnelig var fem personer tiltalt for overfallet på Kadra i april.

Frafalt tiltalen
Under rettssaken på torsdag trakk påtalemyndigheten tiltalen mot to av de fem, en 23 år gammel somalier og en 35 år gammel marokkaner, frafalt. Her kom det fram at Kadra hadde pekt ut en mann som befant seg et helt annet sted da hun ble overfalt.

Den 24 år gamle mannen er dømt til 60 dagers fengsel og må betale 10.000 kroner i oppreisning. Mannen tok betenkningstid på om han vil anke dommen eller ikke, melder NTB.
Mannen og de to kvinnene var tiltalt for trusler, vold og legemsfornærmelse i forbindelse med overfallet på 27 år gamle Kadra Yusuf i Møllergata i Oslo i april i fjor.
Kadra hadde da vært på utestedet Sikamicanico sammen med noen venner. I dommen heter det:

«Ved stengetid ble de fornærmede, de fire tilstedeværende tiltalte, samt en del av de andre gjestene på stedet stående utenfor inngangen. Antagelig var mange av de øvrige gjestene også av somalisk opprinnelse. Det oppsto en diskusjon som til tider kan ha fortonet seg som høylydt verbal krangling/skriking mellom Kadra og noen andre kvinnelige gjester.»
- Fornærmet Koranen
Norsk-somaliske Kadra Yusuf forklarte at hun ble slått ned og omringet av flere personer som anklaget henne for å ha fornærmet Koranen. Få dager tidligere hadde hun stått fram i VG og bedt om nytolkning av Koranens kvinnesyn.

I dommen heter det: «Fornærmede Kadra har forklart at hun utenfor utestedets inngangsparti ble kontaktet av en somalier som kom sammen med to jenter, tiltalte nr. 3 og 4. De begynte å spørre henne om hvorfor hun gjorde "det" mot imamen, og beskyldte henne for å ha sagt noe om å endre Koranen. Hun oppfattet at hun ble kalt "vantro kjerring" eller lignende.

Beskyldningene skal ha kommet fra mange kanter. Hun tok til motmæle og tilbakeviste at hun hadde sagt noe om å endre Koranen. Tiltalte nr. 1 sa til henne noe slikt som "Sånne som deg dreper vi i Somalia".»

Kadra var ikke selv til stede under domsavsigelsen, og sa til Dagbladet.no tidligere i dag at hun ikke ønsket å kommentere dommen.

Dagbladet.no kommer med mer