Christer Tromsdal om sjokkpåstanden i retten:

- En Donald Duck-historie

Den omstridte finansmannen Christer Tromsdal tror ikke at finansmogulen Kjell Inge Røkke ba om å få ham fjernet.

AVVISER: Christer Tromsdal tror ikke Kjell Inge Røkke ville betale torpedoen Jan Erik «Jannik» Iversen 100 millioner for å få ham «fjernet». - Jeg har ikke inntrykk av at Røkke vil meg noe vondt, sier Tromsdal. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet
AVVISER: Christer Tromsdal tror ikke Kjell Inge Røkke ville betale torpedoen Jan Erik «Jannik» Iversen 100 millioner for å få ham «fjernet». - Jeg har ikke inntrykk av at Røkke vil meg noe vondt, sier Tromsdal. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RINGERIKE FENGSEL (Dagbladet): Jan Erik «Jannik» Iversen (62) hevdet i retten i dag, at mangemilliardæren Kjell Inge Røkke hadde bedt ham om å få Christer Tromsdal fjernet.

I Oslo tingrett sa Iversen han hadde hatt et møte med Kjell Inge Røkke, og at milliardæren var forbannet.

- Han (Kjell Inge Røkke, red.anm.) sa at han hadde betalt 100 000 kroner for båndet, og at han ville betale 1000 ganger så mye for å få fjernet Tromsdal.

Videre hevdet Iversen:

- Han (Kjell Inge Røkke, red.anm.) sa at Tromsdal skulle fjernes for godt og at prisen var 100 millioner. Han betalte meg 200 000 kroner uka etter.

FORKLARTE SEG: Jan Erik «Jannik» Iversen (62) har forklart seg i retten. Han er tiltalt for grov utpressing mot Kjell Inge Røkke (60). Dagbladets reporter Trym Mogen rapporterer. Vis mer

Båtsertifikat

Bakgrunnen for den påståtte konflikten mellom Røkke og Tromsdal er den såkalte båtsertifikat-saken, hvor en utro svensk sjøfartsinspektør utstedte høyt klassifiserte båtsertifikater til flere norske forretningsmenn. En av dem som fikk sertifikat fra den svenske sjøfartsinspektøren var Kjell Inge Røkke.

Tromsdal, som for tiden soner en lengre bedrageridom i Ringerike fengsel, er selv innstevnet som vitne i saken.

- Donald Duck

- Etter min oppfatning er dette ikke noe annet enn en Donald Duck-historie fra «Jannik» Iversen, sier Tromsdal om sjokkpåstanden som falt i Oslo tingrett i dag.

- Jeg har ingen grunn til å tro at Kjell Inge Røkke skal ha ønsket å ta livet av meg. Jeg har ingen ønsker om å gå i strupen på Røkke. Vi har felles forretningsforbindelser, og ellers felles kjente. Jeg har ikke noe inntrykk av at Røkke vil meg noe vondt, sier Christer Tromsdal.

Dagbladet møter Tromsdal i Ringerike fengsel, hvor han nå soner en lengre straff for bedrageri i forbindelse med eiendomshandler.

- Jeg soner for et forhold som er 14 år gammelt. I løpet av noen uker har jeg sonet to tredeler av straffen, og vil bli løslatt, sier Tromsdal til Dagbladet.

Skal vitne

I morgen er Tromsdal stevnet som vitne i straffesaken mot «Jannik» Iversen, som er tiltalt for å ha forsøkt å presse Røkke for et tosifret millionbeløp.

Det er advokat Benedict de Vibe, «Jannik» Iversens forsvarer, som har stevnet Christer Tromsdal som vitne.

SKAL VITNE SENERE I DAG: Kjell Inge Røkke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKAL VITNE SENERE I DAG: Kjell Inge Røkke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Tromsdal og Iversen er tidligere kjente. Iversen er tidligere straffedømt fem ganger, blant annet for trusler og brudd på våpenloven, da Tromsdal ble skutt i en bil på Frogner i 2004.

Torpedo Jan Erik «Jannik» Iversen (62) forklarer seg i dag for første gang om saken der han er tiltalt for utpressing av mangemilliardær Kjell Inge Røkke (60). Ifølge politiet skal han i slutten av 2017 og 2018 ha forsøkt å presse Røkke for millioner ved å true å gå ut i pressen med ufordelaktige opplysninger om fiskerigründeren.

Iversen nekter straffskyld.

Røkke, som skal ha blitt utpresset av Iversen, skal forklare seg for Oslo tingrett seinere i dag.

- Han svarer nok på det i retten. Det er første gang jeg hører en slik påstand, sier Røkkes advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer