Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump og Nancy Pelosi

- En dose av hans egen medisin

Ordkrigen mellom president Donald Trump og «speakeren» i Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, fortsetter.

Det hele startet mandag, da Trump kunngjorde at han tar malariamedisinen hydroksyklorokin. Pelosi uttalte at hun ikke syntes noe om at han tok medisiner som ikke er godkjent av forskerne, spesielt med tanke på Trumps aldersgruppe og vektklasse, som hun kalte «sykelig overvektig».

Under en pressekonferanse tirsdag sa Trump at Pelosi er bortkastet tid og at han ikke vil svare henne. Men likevel langet han plutselig ut mot henne:

- Pelosi er en syk kvinne. Hun har mange problemer, mange mentale problemer.

PELOSI: Speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi, under sin ukentlige pressekonferanse på Capitol Hill. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP
PELOSI: Speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi, under sin ukentlige pressekonferanse på Capitol Hill. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP Vis mer
DET HVITE HUS: President Donald J. Trump under en av mange pressekonferanser om coronapandemien i Det hvite hus. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DET HVITE HUS: President Donald J. Trump under en av mange pressekonferanser om coronapandemien i Det hvite hus. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

- Egen medisin

Natt til onsdag sa Pelosi at hun ikke visste presidenten «var så sensitiv» og hevdet at «han alltid snakker om andre folks vekt». Onsdag kveld norsk tid kommer hun med et nytt stikk til presidenten:

- Jeg ga han en dose av sin egen medisin. Han har kalt kvinner det ene og det andre over tid. Jeg tenkte at han mener at dette blir sett på som humor i enkelte kulturer. Og det var det jeg tenkte at det var.

Pelosi sier videre at hun bare viste til hva leger har sagt om presidenten.

- Så jeg var faktaorientert på en veldig sympatisk måte. Jeg sa han er vår president. Vi vil ikke at vår president skal ta noe som er farlig, som forskerne har sagt det kan være. Hvis han blir fornærmet av det, vel … Jeg kan bli fornærmet av mange ting, men det betyr ikke så mye for meg. Men igjen, en dose av hans egen medisin.

- Presidenten sier ting om meg hele tiden. Jeg sier en ting om han, og så blir det som en slags like for like. Det er så uviktig, sa hun.

FOR TUNG: Nancy Pelosi kritiserte Trump for bruken av malaria-medisin på grunn av hans alder og vekt. Det likte Trump dårlig. Video: CNN Vis mer

Fjorårets legesjekk

Trump har mange ganger tidligere snakket varmt om malariamedisinen som en mulig «game changer».

Foreløpig finnes det imidlertid ingen vitenskapelig bevis for at medisin faktisk virker. Tvert imot kan den være farlig å bruke for folk med visse medisinske problemer, ifølge studiene som hittil er publisert.

Som 73-åring er Trump den eldste mannen som noensinne er blitt president i USA. Han har også vist en sterk forkjærlighet for fastfood, og trener svært lite.

Legesjekken hans i fjor viste at han veide han over 110 kilo. Han angir selv at han er 191 centimeter høy. Ifølge legesjekken hadde han dermed en BMI på 30,4 som innebærer at han er overvektig.

TAR MEDISIN: Trump avslørte på en pressekonferanse tirsdag at han tar malaria-medisin mot covid-19. Video: AP Vis mer

Rev i stykker tale

Dette er langt ifra første gangen Pelosi og Trump har vist sin misnøye for hverandre offentlig.

For eksempel stjal Pelosi showet etter Trumps årlige «State of the Union»-tale i februar i år. Mot slutten av talen rev i stykker den kopien hun skal ha fått før den skulle holdes. Ifølge ABC ble hun konfrontert med hendelsen på vei ut:

- Det var det mest høflige å gjøre, hvis man ser på alternativene. Det var en skitten tale, sa Pelosi.

Trump valgte på sin side å ikke ta Pelosi i hånda før han begynte på talen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!