I SORG: En ung mann fra Mysen ble mandag funnet drept i en leilighet på Majorstua i Oslo. I Mysen er folk i bunnløs sorg, forteller ordfører Erik Unaas. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I SORG: En ung mann fra Mysen ble mandag funnet drept i en leilighet på Majorstua i Oslo. I Mysen er folk i bunnløs sorg, forteller ordfører Erik Unaas. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Drapet på Majorstua:

- En drapssak som er så til de grader uavklart. Det er brutalt

En ung mann fra Mysen ble drept i Oslo på mandag, men ingen er tatt for drapet. I hjemkommunen er de i bunnløs fortvilelse, forteller ordføreren.

MYSEN/OSLO (Dagbladet): Fortsatt er ingen personer pågrepet, mistenkt eller siktet for drapet på en ung mann på Majorstua i Oslo mandag. Det opplyste Grete Lien Metlid på en pressekonferanse tidligere i dag.

Den drepte mannen, som ble funnet av en kamerat han bodde sammen med, var er i midten av 20-åra, og kom fra Mysen i Østfold.

Ordføreren i kommunen forteller at kommuneledelsen fikk den triste beskjeden i går.

- Det er en sambygding, en gutt fra kommunen og hans familie, som er blitt rammet av denne tragedien. Det blir nært, sier ordfører Erik Unaas, som forteller at mange har kontaktet ham det siste døgnet i dyp sorg.

Maktesløse

- Telefonen min har ringt jevnt fra folk som er i sjokk, fortvilet og føler seg maktesløse. Dette preger lokalsamfunnet på alle måter, og er en sak som er vanskelig for alle, sier han.

Politiet har fortsatt ikke gått ut med navn og bilde på avdøde, men det er kjent at han var engasjert i fotballmiljøet.

- Han var en alle la merke til og satte pris på. Han stilte opp, og var med på å arrangere turneringer. Han var veldig engasjert, og samtidig beskjeden på sin måte, sier ordfører Unaas om avdødes betydning for lokalsamfunnet i Mysen.

Han forteller at det lokale fotballaget i går egentlig skulle spilt en viktig opprykkskamp, men at denne har blitt utsatt.

- Kampen får bli som den blir. Den vil minne han som har gått bort, sier Unaas.

Uavklart

Politiet mottok tirsdag ettermiddag den foreløpige obduksjonsrapporten i saken, men ønsker ikke å gå ut med noen detaljer om den.

- Det har sammenheng med at det ikke er noen pågrepne her, forklarer Metlid.

Også overfor hjemkommunen til avdøde er politiet tilbakeholdne med opplysninger, ifølge Unaas.

- Saken er spesiell. Politiet er ekstremt forsiktige med hva de sier, hvem de involverer og når, sier ordføreren og forteller at mangelen på svar er krevende for de mange sørgende.

- Det er en bunnløs fortvilelse, også kommer de ikke helt videre heller, sier han.

Han utdyper:

- En har gått bort, og det er det ikke noe vi får gjort noe med. Samtidig framstår drapssaken som så til de grader uavklart. Det er brutalt. Det er ikke ofte det verken er tegn til motiv eller tilsynelatende ingen spor etter drapsmann.

Risiko

Politiet vurderer onsdag om de skal gå mer konkret ut om enkelte sider ved saken de ønsker informasjon om.

- Det er hele tiden en løpende vurdering. Jo mer vi spisser dette, jo mer kan vi risikere å gå glipp av noe, sier Metlid.

Behovet for tips fra publikum framstår også onsdag som sentralt i etterforskningen av knivdrapet mandag.

- Vi har fått en del tips og henvendelser, vi ønsker mer. Man kan også sende inn bilder eller video dersom man har det fra området. Det kan være med på å bringe oss videre i denne saken. Det som er viktig nå er å sikre spor før de blir borte, sier politiinspektøren.

Funnet drept hjemme

Onsdag formiddag opplyste Oslo politidistrikt at de fortsatt ønsker tips og opplysninger i forbindelse med drapet. «Har du sett noe, eller vet du noe?», skrev de på Twitter.

Opplysninger, bilder eller video kan sendes til tipsmottaket som er opprettet eller ringes inn til politiet.

Den drepte mannen i midten av 20-åra fra Mysen ble funnet av en av de tre kameratene han delte leiligheten med i 1. etasje i Arbos gate.

To av dem forlot leiligheten i 7.50-tiden. En av dem vendte tilbake og fant avdøde inne i leiligheten og varslet politiet klokka 12.15. Tredjemann hadde forlatt leiligheten tidligere enn de to andre.

- Vi har ingen observasjon av avdøde etter at de gikk til ro i leiligheten tidlig natt til mandag. Så vi kan ikke si noe mer om hans bevegelser nå, men i utgangspunktet forlater de to leiligheten, mens tredjemann ikke er der. I så tilfelle er det bare fornærmede som er i leiligheten, selv om vi ikke har noen observasjon av ham på morgenen, sier Metlid

Hun har tidligere i uka understreket at ingen av de tre kameratene til den drepte er under mistanke.

SVÆRT KREVENDE: Politiet sier drapssaken på Majorstua er en svært krevende sak å stå i. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer