Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En drept - 20 skadd

På vei hjem fra Grete Waitz-løpet braste charterbussen med sjåføren og 22 kvinner inn i et ubebodd hus. En er bekreftet omkommet. Alle skal være skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EBRU/OSLO (Dagbladet): Ulykken skjedde rett etter klokka 22 i går kveld. Passasjerene var kvinner på vei hjem etter å ha deltatt i Grete Waitz-løpet i Oslo.

- Jeg kan bekrefte at en person er omkommet, sier skadestedsleder Knut Erik Andersen.

Lange bremsespor

Bussen befant seg på riksvei 3 ved Ebru, vest for Elverum, da ulykken skjedde.

I krysset ved avkjøringen til Nordhuet skar bussen over veien og kjørte inn i et ubebodd hus. Bussen pløyde gjennom husets langside med stor kraft. Fire meter av bussens bakende stakk i går kveld ut av bygget.

Årsaken til ulykken er ukjent, men flere vitner på ulykkesstedet bekrefter overfor Dagbladet at det er bremsespor på over 100 meter.

Huset raser sammen

Huset bussen traff, eies av Løten Almenning, og er for tida leid ut til Kenneth Undhjem, som driver Idea Brukt og Antikk.

- Huset er totalskadd. Jeg er redd at hele bygningen vil rase sammen når de trekker ut vraket, sier Undhjem.

- Det er et gammel hus på om lag 60 kvadratmeter. Av og til er det folk i huset på kveldstid, men ikke i går, fordi vi var på salgsmesse.

- Det var bare flaks at vi ikke var der. Etter å ha vært på markedet var vi så sultne at vi dro hjem i stedet for å dra til butikken for å jobbe slik vi pleier, sier Anita Undhjem (35), Kenneth Undhjems datter.

Alle til sykehus

Politi, helsepersonell og brannvesen var raskt på stedet, men det skal ha tatt mer enn en og en halv time å få de skadde ut av vraket. En rekke av passasjerene skal ha blitt sittende fast i bussen. Bygningsmaterialer fra det ødelagte huset vanskeliggjorde arbeidet.

De skadde ble fraktet med ambulanser til sykehusene på Elverum og Hamar.

To redningshelikoptre og to luftambulanser deltok også i redningsarbeidet.

Operasjonsleder Hans Eng ved Hedmark politidistrikt bekreftet i natt til Dagbladet at en person er omkommet. Fire er alvorlig skadd. 16 av passasjerene skal være lettere skadd.

- 10 av disse er utskrevet fra sykehuset i løpet av natta, opplyser operasjonsleder ved Hedmark politidistritkt Svein Lystad til Dagbladet.no. Flere av passasjerene som er på sykehuset har pådratt seg bruddskader.

Skjente utfor

Passasjerer på bussen har fortalt at det ene hjulet til bussen kom borti grusen utenfor veibanen. Deretter skal bussjåføren ha forsøkt å rette opp bussen. Først skjente bussen krafig mot venstre, deretter mot høyre for den igjen svingte svakt mot venstre. Da kom det en krapp sving og bussen kjørte rett ut av veien og i det ubebodde huset.

Bussen var på vei til Våler.

Den er nå fraktet til en veistasjon i nærheten av ulykkesstedet og vil bli undersøkt av teknikere fra politiet.

DØSULYKKE: Bussen med deltakere fra Grete Waitz-løpet skar ut av veien og traff et hus ved Ebru vest for Elverum. En av de 23 personene i bussen omkom.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media