En drept - minst 25 til sykehus

En rekke trafikkulykker gjorde gårsdagen til en av de verste ulykkesdagene i sommer. En mann (26) fra Ørsta omkom og tre andre ble skadd i en frontkollisjon ved Vartdal i Møre og Romsdal, mens 21 personer ble brakt til sykehus etter at en lastebil kolliderte med bussen Haukeliekspressen på Hornafjellet i Vindafjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 15.30-tida i går frontkolliderte bilen til en mann fra Ørsta med en bil med en 35 år gammel mor og to barn på 10 og 11 år på E39 ved Vartdal i Møre og Romsdal. Begge bilene fikk store skader i ulykken, men heldigvis slapp mora og barna fra ulykken med bare lettere skader.

Feil kjørebane

Et dekk som eksploderte kan være årsaken til at en lastebil skar over i feil kjørebane og krasjet med en buss på Hornafjellet i Vindafjord i går ettermiddag. 21 personer ble brakt til sykehus etter ulykken, men bare en ble alvorlig skadd. Det var føreren av lastebilen, en mann fra Sveio i Hordaland, som fikk de alvorligste skadene. Han fikk skader i hodet og i ansiktet, men tilstanden var i går kveld stabil.

20 andre personer fikk lettere skader, og ble sjekket ved kirurgisk poliklinikk ved Haugesund sjukehus i går. I går kveld var alle disse skrevet ut fra sjukehuset.

Kriseteam

Det var like før klokka halv to i går ettermiddag at lastebilen kolliderte med bussen Haukeliekspressen på E134 ved Hodnafjell i Vindafjord kommune. Om bord i bussen, som var på vei fra Haugesund til Oslo, var det 26 passasjerer og en sjåfør. Om bord i lastebilen satt en far og sønn fra Sveio i Hordaland. Det var sjåføren av lastebilen, sønnen, som ble hardest skadd i ulykken.

- Det ble åpnet et mottakssenter i veikirken i Skjold, hvor en del av busspassasjerene fikk rettledning av et kriseteam, opplyser lensmannsførstebetjent Niljann Hustoft ved Vindafjord lensmannskontor.

Veien var stengt en times tid etter ulykken, deretter ble det åpnet for enveiskjøring.

Flere ulykker

En mann i slutten i 20-åra kjørte med motorsykkel i fjellveggen på riksvei 114 ved Sarpsborg i 18.30-tida i går kveld. Han var bevisst da han ble fraktet til sykehus i går kveld. To biler kolliderte på hjørnet av Sannergata og Toftes gate i Oslo i går kveld. Bilene ble svært skadd i ulykken, men de som satt i bilene kom fra ulykken uten større skader. En 21 år gammel mann kom fra det med lettere skader da han kjørte inn i en fjellvegg ved Øvre Eidfjord rundt midnatt natt til i går. Sjåføren satt fastklemt i bilen, men slapp likevel fra det med lettere skader.

21 SKADD: Et dekk som eksploderte kan være årsaken til at en lastebil skar over i feil kjørebane og krasjet med en buss på Hornafjellet i Vindafjord i går ettermiddag. 21 personer ble brakt til sykehus etter ulykken, men bare én ble alvorlig skadd. Foto: JOHN EDVARDSEN, GRANNAR