En drept da overbygg over vei raste i Stockholm

To skadd. Tragedie i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En hvelving over en vei som var under bygging mellom t-banestasjonen og sentrum i Kista i nordre Stockholm i Sverige har rast sammen i ettermiddag. En person ble drept i ulykken.

Tidligere har Dagbladet.no og andre aviser meldt at det var en gangbro som hadde rast men det er snakk om en hvelving som er del av utbyggingen av kjøpesenteret Kistagallerian.

- I tillegg er det to skadde og minst fire sjokkskadde, sier Towe Hägg, presseansvarlig ved Ledningscentralen ved Stockholmspolisen til Dagbladet.no.

En av de to skadde satt fast da redningsmannskapene ankom stedet, men er nå hjulpet fri og fraktet til sykehus.

- Det er betongpillarer som har rast ut. Det er kaotisk der ute. Vi har fem enheter der og politiet har ni patruljer, sier SOS alarm til Expressen.

- Tre personer var så uheldige å være under overbygget da betongplatene raste ned. En av disse omkom. En bil var også fastklemt i raset og personen som satt i denne bilen er alvorlig skadet. Personen som ble funnet nærme denne bilen er lettere skadet, forteller presseansvarlig for Stockholmspolisen Ann-Charlott Wejnæs.

Politiet i Stocholm har foreløpig ikke identifisert personen som ble drept i ulykken.

Wejnæs betegner det pågående arbeidet som en redningsaksjon. En politihund har vært på stedet og har ikke markert at det skal være andre personer under betongplatene, men Wejnæs kan ikke utelukke det.

EN DREPT: Minst en er drept, to er skadet og en person er fastklemt etter at overbygget raste sammen. Foto: Ingvar Karmhed / SvD/SCANPIX
EN DREPT: Minst en er drept, to er skadet og en person er fastklemt etter at overbygget raste sammen. Foto: Ingvar Karmhed / SvD/SCANPIX Vis mer

- Det er et stort bygg og veldig farlig arbeid, alt kan rase sammen. Maskiner skal løfte vekk betongen, kanskje allerede i kveld, sier Wejnæs til Dagbladet.no.

Området sperres av og i morgen skal polititeknikere se på ulykkesstedet. Wejnæs sier det kan være snakk om brudd på arbeidsmiljøloven.

- Vi sikrer stedet for å unngå flere ras og prøver å ta oss fram til bilen, sier Johan Winsnes til Expressen.


Stockholms-politiet fikk melding om ulykken klokka 16.32. Da Dagbladet.no seinest snakket med dem klokka 20.00, pågikk redningsarbeidet fortsatt.

- Det er et overbygg på en byggeplass som har rast ned. Jeg vet ikke hvilket firma som bygger der, sier Hägg.

En drept da overbygg over vei raste i Stockholm
BYGGEPLASS: Det var overbygget på en byggeplass som raste sammen i Kista.