Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En drept etter politijakt i natt

KRISTIANSAND (Dagbladet :på nettet): Den mannlige sjåføren av en BMW i 3-serien omkom trolig momentant da han med politiet på hjul knuste bilen mot en skiltoverbygning på E18 gjennom Kristiansand ved 03.30-tiden i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden en politibil var involvert i opptakten til ulykken, er det SEFO - Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker - som nå leder etterforskningen av ulykken.

Alene i bilen

Sammenstøtet med den store skiltbroen over E18 var så kraftig at det tunge betongfundamentet ble flyttet flere centimeter. Den lille BMW'en ble delt i tre i sammenstøtet. Fronten ble liggende like ved skiltbroen, mens bakparten og motoren ble slynget rundt 50-60 meter fra bilen.

Ulykken skjedde da føreren av BMW'en forsøkte å kjøre fra politiet, opplyser vaktsjef Torstein Byklum ved Kristiansand politidistrikt. Ettersom saken er under etterforskning av SEFO, ønsker ikke politiet å opplyse stort.

Høy fart

Politijakten gikk vestfra inn mot sentrum på E39. Ulykken skjedde rett ved punktet der E39 blir til E18 på vei østover. Ulykkesbilen kom i høy hastighet på Vesterveisbroen, som fører europaveien over Kristiansands fergekai-område. Broen og veistrekningen der ulykken skjedde ligger i 60-sone.

Ulykken skjedde like etter at bilen den drepte satt i hadde kjørt gjennom en slak S-formet sving. Sporene i veibanen tyder på at føreren av BMW'en mistet kontrollen over bilen i utgangen av svingen. Skrensesporene viser at han skled fra venstre kant av kjørebanen, over høyre fil til han traff de lave kantsteinene på høyre side av kjørebanen. Her kan bilen ha fått et løft, før den ble slengt mot skiltbroen.

Det ser ut til at bilen har truffet den store og tunge konstruksjonen med venstre side, og så kan ha blitt slengt opp i lufta. Skiltstolpen hadde spor etter bilen nærmere to meter opp.

KNUST: Bilen som politiet forsøkte å stanse ble delt i tre i det kraftige sammenstøtet.
STOR FART: Bilen med den omkomne kom på veien mot fotografen. Bilen traff så den grå masten i bakgrunnen.