Sverige:

En drept etter skyting på kjøpesenter

Politiet i Sverige bekrefter at det har har blitt avfyrt skudd på kjøpesenteret Emporia i Malmø. En person er død, opplyser svenske medier.

MALMØ: Politiområdesjef i Mamlø, Petra Stenkula, sier en 15-åring er pågrepet etter skyteepisoden på kjøpesenteret Emporia. Video: Ritzau / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Svenske medier melder at en mann er død etter skyteepisoden. Ifølge avisa Expressen er det snakk om en sentral skikkelse i det kriminelle miljøet.

Store politiressurser ble sendt til stedet etter melding om skudd på kjøpesenteret Emporia i Malmø fredag kveld. Minst to personer skal være skadd, ifølge opplysninger til Sydsvenskan.

Flere skal ha låst seg inne under det som beskrives som kaosartede tilstander.

De to skadde er en mann og en kvinne. Kvinnen behandles for alvorlige skader, ifølge Skånes Regions pressetjeneste. Det melder Sydsvenskan.

Ifølge opplysninger til Sydsvenskan skal en mindreårig gutt ha blitt pågrepet. Politiet bekrefter også at en person er pågrepet.

- Den umiddelbare faren for publikum vurderes å være over, skriver politiet på sin egen nettside.

Foreløpig vudering fra politiets side er at hendelsen skal ha tilknytning til det kriminelle miljøet.

Væpnet politi skal ha tatt seg inn i kjøpesenteret. Ifølge Expressen er det foreløpig ingen opplysninger om at noen er holdt som gissel.

SKUDD: Politiet har rykket ut med store ressurser etter at det har blitt avfyrt skudd på et kjøpesenter i Malmø. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB
SKUDD: Politiet har rykket ut med store ressurser etter at det har blitt avfyrt skudd på et kjøpesenter i Malmø. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Vis mer

Ifølge vitneforklaringer til avisa skal en person plutselig ha begynt å skyte mot folk.

- Vi var ikke på Kicks da folk begynte å løpe inn i butikken. Personalet åpnet en bakdør, så vi måtte gjemme oss i en bod. Vi var 16 personer som satt der inne. Alle var redde, sier en mann Expressen har snakket med.

Iføle politiets talsperson, Jimmy Modin, er det ingen pågående situasjon klokka 18.11.

Han har ikke fått informasjon om at noen skal være pågrepet på nåværende tidspunkt.

TV4 Nyheterna melder at folk har hørt et 20-talls skudd, ifølge opplysninger til kanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer