En drept i bileksplosjon

En bil eksploderte i sentrum av Helsinki i morges. - Det var forferdelig, sier et øyenvitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilen eksploderte klokken 05.50 utenfor Hotel Helka i sentrum av Helsinki i morges, og ifølge politi og redningsmannskaper er en person drept, og en annen skadet i eksplosjonen.

Omstendighetene rundt eksplosjonen er foreløpig ganske uklare, og politiet vet ikke om bilen sto stille eller var i bevegelse da den eksploderte. Politiet vil heller ikke uttale seg om det var en bilbombe, eller om eksplosjonen ble forårsaket av en kollisjon, skriver nyhetsbyrået AP.

Eksplosjonen fant sted 200 meter fra en jødisk synagoge, men finsk politi sier det ikke tror synagogen var målet. De mener det dreier seg om et oppgjør mellom enkeltpersoner, skriver NTB. Trykkbølgene fra eksplosjonen blåste ut flere av vinduene på det nærliggende hotellet.

- Det var forferdelig. Vi hørte eksplosjonen og etter et par sekunder gikk alarmen, sier den tyske turisten Marie-Loiuse Stuenkel til AP. Hun bodde på Hotel Helka og bråvåknet av smellet.

Prostitusjon og narkotikahandel i Finland sies å være kontrollert av rivaliserende estiske og russiske mafiagjenger. Iflge NTB vil ikke talsmannen for politiet i Helsingfors, Paivi Kaasinen, si om politiet har noen mistanker i den retningen.

  • Den drepte var en finsk mann på rundt 30 år, som var en kjenning av politiet. Men politiet kunne ennå ikke si noe om motivet for bombeattentatet, heller ikke om det var noen forbindelse mellom de to personene som ble rammet.

    Dagbladet.no kommer med mer utover dagen.

KRAFTIG EKSPLOSJON: Politiet leter i restene av bilen som eksploderte i sentrum av Helsinki i morges.