En drept i eksplosjon på Raufoss

Væpnet politi aksjonerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet gikk til væpnet aksjon da de fikk inn meldinger om en eksplosjon og mulig skuddrama i en leilighet i Raufoss i sekstida i kveld.

Våpen og skuddsikre vester

- Det kom først meldinger om en eksplosjon, så om skudd, så vi tok ingen sjanser og rykket ut med våpen og skuddsikre vester, sier operasjonsleder Arne Hammerseng ved Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.no.

Det var naboer til et toetasjes hus med åtte leiligheter i Granbakken sentralt i Raufoss som meldte fra om eksplosjonen ti over seks.

Vitner forteller til Oppland Arbeiderblad (OA) at to av tre beboere i leiligheten kom ut umiddelbart etter smellet. Den tredje var fortsatt inne i huset.

- Vi evakuerte naboene og trakk skuelystne tilbake før vi gikk inn i leiligheten i åttetida. Der fant vi en 41-årig mann død, forteller Hammerseng.Operasjonslederen vil ikke si noe om årsaken til eksplosjonen nå, men sier at politiet driver etterforskning på stedet.

- Vi har isolert åstedet og har fått bistand av sprengstoffeksperter fra Oslo, sier Hammerseng.

Fenghetteledninger funnet

Foto: Frank Karlsen
Foto: Frank Karlsen Vis mer

Mye tyder på at det dreier seg om ei bombe.

- Det er funnet fenghetteledninger på åstedet. Vi venter med å hente ut den omkomne til bombegruppa fra Oslo har gjort seg ferdig, sier Trond Skjøld ved Vestoppland politidistrikt til OA.

Naboer forteller til OA at de har fått beskjed om å holde seg innendørs og unna vinduer.

Huset der leiligheten ligger, ble tidligere eid av Saniteten, men er nå overtatt av kommunen.