En drept i front-kollisjon på E6

Et vogntog og fem personbiler involvert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du tips eller bilder? Send oss epost, MMS/SMS til 2400 eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet.no): Én person er drept og en hardt skadd, etter at et vogntog og fem personbiler var involvert i en front-kollisjon på E6 ved Biri i Oppland.

- En person er død og en hardt skadd. Tre personer er lettere skadd. , sier operasjonsleder Åge Norland ved Vestoppland politidistrikt, til Dagbladet.no.

Den hardt skadde satt fastklemt etter ulykken, og er fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus. De tre andre ble fraktet til sykehuset p åLillehammer. Det samme ble sjåføren av den tsjekkiskregistrerte semitraileren, der han blir tatt hånd om for sjokk-skader.

Ulykken skjedde en kilometer nord for Biri, ved Svenes.

- Vi er ennå ikke helt sikre på hva som har skjedd, vitnebeskrivelsene så langt er noe vage. Men et av vitne har forklart at det var ekstremt glatt i det nordgående veifeltet. Den forulykkede kom kjørende denne veien. Det som mest sannsynlig har skjedd er at et av kjøretøyene kom over i feil felt, sier Norland.

Noen av bilene endte i grøfta etter det kraftige smellet. Havarikommisjonen for trafikkulykker og Statens vegvesen er nå på stedet for å foreta undersøkelser og målinger. E6 er for øyeblikket fremdeles stengt i begge retninger, men vil trolig åpnes i løpet av kvelden.

Politiet fikk melding om trafikkulykken klokken 16:33

DØDSULYKKE: En person døde og fire ble skadd da en semitrailer og fem personbiler var involvert i en front mot front-kollisjon på Biri i ettermiddag. Foto: SCANPIX
DØDSULYKKE: En person døde og fire ble skadd da en semitrailer og fem personbiler var involvert i en front mot front-kollisjon på Biri i ettermiddag. Foto: SCANPIX Vis mer

Dagbladet.no kommer med mer.