Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En drept og fire såret i demonstrasjon etter Kabul-bombe

En demonstrant ble drept og fire politifolk såret i sammenstøt da rundt 500 demonstranter protesterte mot myndighetene etter bombeangrepet i Kabul.

DEMONSTRASJON: En er drept og fire såret da demonstranter protesterte mot mydnighetene etter bombeangrepet i Kabul onsdag. Foto:  REUTERS / Omar Sobhani / NTB scanpix
DEMONSTRASJON: En er drept og fire såret da demonstranter protesterte mot mydnighetene etter bombeangrepet i Kabul onsdag. Foto:  REUTERS / Omar Sobhani / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 500 sinte demonstranter samlet seg på stedet der bomben gikk av i Kabuls ambassadestrøk onsdag, og forsøkte å ta seg videre fram mot presidentpalasset. Politi skjøt varselskudd i lufta for å løse opp folkemengden. En demonstrant ble skutt og drept av politi mens fire politifolk ble såret av steinkastende demonstranter, ifølge polititalsmann Ghulam Hazarat.

- Gå av, gå av, Ghani, Abdullah, sto det på en av plakatene som demonstrantene viste fram.

KASTE STEIN: Afghanere kaster stein mot sikkerhetsstyrkene i Kabul. Foto: REUTERS / Omar Sobhani / NTB scanpix
KASTE STEIN: Afghanere kaster stein mot sikkerhetsstyrkene i Kabul. Foto: REUTERS / Omar Sobhani / NTB scanpix Vis mer

Demonstrantene hadde med rød skrift strøket over plakater av president Ashraf Ghani, statsminister Abdullah Abdullah og Gulbuddin Hekmatyar, en radikal islamsk krigsherre som ledet den tidligere opprørsgruppen Hezb-e Islami og som senere har sluttet seg til fredsprosessen med myndighetene.

Demonstrantene krever at sikkerhetsansvarlige går av og at medlemmer av Haqqani-nettverket og Taliban-fanger blir henrettet.

EKSPLOSJON: Ambassade-bydelen i Kabul blant de mest sikrede i verden. Over 90 drepte og 350 skadde. Video: CNN. Vis mer

Så langt har ingen påtatt seg ansvar for selvmordsangrepet. Taliban har tatt avstand fra det, mens IS, som pleier å være raskt ute med å påta seg ansvar, ennå ikke har uttalt seg. Afghansk etterretning anklager nå Haqqani-nettverket og pakistansk etterretning for å ha stått bak. Haqqani-nettverket samarbeider tett med Taliban, og afghanske myndigheter har lenge anklaget Pakistan for å støtte og beskytte medlemmer av Haqqani og Taliban.

Minst 90 personer ble drept og rundt 460 såret i onsdagens angrep.

(NTB)

Hele Norges coronakart