En drept og fire skadd etter isbjørnangrep på Svalbard

De skadde er sendt til sykehus og skal fraktes videre til Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Klokka 07.25 fikk Sysselmannen melding om at flere personer hadde blitt angrepet av en isbjørn ved Von Postbreen på Svalbard.

En person skal også ha blitt drept i angrepet, noe Sysselmannen bekrefter på sine nettsider.

- vi ble kontaktet via satellittelefon fra et britisk følge klokka 07.25 i dag morgen. De fortalte at det var skadde personer i gruppa som følge av et isbjørnangrep, og at de selv hadde drept isbjørnen, sier kommunikasjonsrådgiver i Sysselmannen Liv Ødegaard til Dagbladet.

- Den drepte er britisk statsborger, og alle de skadde og drepte er menn, sier Liv Ødegaard til Dagbladet.

Postbreen ligger ca. 40 kilometer fra Longyearbyen og Sysselmannen rykket så ut til stedet med helikopter, to politibetjenter og helsepersonell. De nådde fram til det britiske reisefølget 08.25.

Det er fire personer som skal være skadet etter angrepet, og de har blitt flydd med helikopter til Longyearbyen hvor de får behandling. De tre første ankom i helikopter klokka 09.24.

Det meldes på Sysselmannens nettsider at det er blitt rekvirert ambulansefly som skal fly pasientene videre til sykehuset i Tromsø. Dette er fordi sykehuset på Longyearbyen har begrenset med kapasitet til å ta imot fire skadde personer.

Sysselmannen er både politimester og fylkesmann, statens øverste representant på Svalbard.

- Vi er en LRS, lokal redningssentral, sier Liv Ødegaard.

Dagbladet kommer med mer.