MISBRUKT OG DREPT: Søndag kveld ble 98 år gamle Hilda Feste funnet drept i sin egen leilighet i Os i Hordaland. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
MISBRUKT OG DREPT: Søndag kveld ble 98 år gamle Hilda Feste funnet drept i sin egen leilighet i Os i Hordaland. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

- En ekstra belastning at ingen er pågrepet

Barna til drepte Hilda (98) har slått seg til ro med politiets forklaring om hvorfor siktet mann ble løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet.no): Familien til Hilda Feste (98), som søndag ble funnet drept i en sin eldrebolig i Os kommune etter «massiv vold mot hodet», er dypt rystet etter morens brutale bortgang, sier bistandsadvokat Beate Hamre til Dagbladet.

- Familien er i sjokk og vantro over det som har skjedd. De beskriver det som uvirkelig, sier familiens bistandsadvokat Beate Hamre til Dagbladet.

En mann (42) ble mandag pågrepet og siktet for drapet, men løslatt dagen etter. Det betyr at en eller flere gjerningspersoner er på frifot. Familien oppfatter dette som belastende, men har likevel full tillit til politiets arbeid, sier Hamre.

- Klart at det er en stor tilleggsbelastning for de pårørende at ingen er pågrepet. Men de har tillit til politiet og har fått en forklaring på hvorfor mannen ble løslatt. Den har de slått seg til ro med, men håper likevel at noen blir pågrepet raskest mulig, sier Hamre.

Mannen, som selv er bosatt i Hordaland-kommunen, nektet hele tida for å ha noe med drapet å gjøre, mens både moren og broren har i politiforklaring gitt ham alibi. De sier at han var hjemme hos moren i tidsrommet drapet ble begått.

To vitner skal ha sett og hørt at 98-åringen ble utsatt for et seksuelt overgrep i forkant av drapshandlingen. En av disse, en hjemmesykepleier, så dette gjennom et vindu, etter at vedkommende ble sendt for å sjekke hvorfor Festes trygghetsalarm gikk av.

Alarmen har toveiskommunikasjon, slik at operatøren skal ha hørt lydene fra leiligheten, ifølge Bergens Tidende.

Pleieren trakk seg umiddelbart i sikkerhet og tok kontakt med politiet og to kolleger som var i nærheten. De skal deretter ha gått inn i leiligheten og hvor de fant 98-åringen.

Ansvarlig påtalejurist Asbjørn Onarheim vil verken bekrefte eller avkrefte at Feste ble utsatt for seksuelt overgrep.

- Det er for tidlig. Vi forholder oss til den foreløpige obduksjonsrapporten, sier Onarheim ifølge NTB.