Varsko fra Stockholm:

- En ekstrem situasjon

Kapasiteten på intensivavdelingene i Stockholm er nesten sprengt. Flere ansatte skal ha sagt opp jobbene sine på grunn av arbeidspress. Nå advarer helsedirektøren i regionen om at trykket kommer til å være langvarig.

ADVARER: Det er snart ikke ledig kapasitet på intensivavdelingene i Stockholm. Det bekymrer helsedirektøren. Her en sykehusansatt i Stockholm. Foto: AFP/NTB.
ADVARER: Det er snart ikke ledig kapasitet på intensivavdelingene i Stockholm. Det bekymrer helsedirektøren. Her en sykehusansatt i Stockholm. Foto: AFP/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sverige er hardt rammet av coronaviruset, og det utspiller seg en svært krevende situasjon på enkelte intensivavdelinger i landet.

I hovedstaden Stockholm meldes det om nesten spreng kapasitet på intensivavdelingene på sykehusene.

Tidligere denne uka advarte Björn Eriksson, direktør for helse og medisinsk behandling i regionen, om at 99 prosent av intensivplassene i Stockholm var fylt opp.

- Stockholm-regionen har blitt rammet betydelig hardere enn andre storbyregioner. Det er størst behov for helsetjeneste her, både i raskt tempo og i større grad. Vi må mobilisere alle aktører i samfunnet for å tilby motstand mot viruset, sa Eriksson under en pressekonferanse.

- En ekstrem situasjon

Nå frykter helsedirektøren i regionen at trykket kommer til å bli langvarig.

- Vi må være sterke i hele januar hvis det fortsetter i det tempoet som er nå, sier Eriksson til Expressen.

- Vi har en ekstrem situasjon akkurat nå med nesten 800 innlagte. Og det ser ut til at dette vil vare lengre enn det gjorde i vår siden smittespredningen ikke reduserer. Nå må vi forvente at flere trenger pleie, fortsetter han overfor avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer