En ekte sunnmøring

ULSTEINVIK (Dagbladet): Det skal helst være billig når sunnmøringer gjør noe... Jonny Brandal (31) fra Ulsteinvik realiserer nå husdrømmen ved hjelp av sponsorer. Til nå har han fått inn en halv million kroner - mot at leverandørene får holde åpne visninger de neste fem åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jonny Brandal får usedvanlig mye hus for de 1,9 millioner kronene han har tenkt å investere i en praktbolig med 400 kvadratmeter boflate.

- Vi hadde planlagt en tomannsbolig på tomta, men det ble noen protester på veirett. Derfor bestemte jeg med for å bygge drømmehuset mitt på tomta. For å få det til økonomisk, måtte jeg spare meg rik, gliser Brandal. Måten han gjorde det på var like original som genial.

Han inviterte leverandører og byggevarefirmaer med på å bygge framtidas drømmehus på Saunes, ved Ulsteinvik sentrum. Forutsetningen er at de leverer råbillig. Til gjengjeld blir huset stilt til visning for kunder av alle leverandørene en time - ti måneder i året i fem år. I alt 50 timer.

Framtidas hus

- Til nå har jeg spart en halv million kroner på ideen. Men mye rimelig innbo gjenstår, blant annet hjemmekino og møbler. Det har vært lett å få med leverandørene, sier han.

Huset skal vise hva som fins av moderne utstyr. Lyset slår man for eksempel på ved å knipse med fingrene. Innbruddstyver vil trolig ta beina fatt når de oppdager at huset blir automatisk overbelyst mens radio, TV og musikkanlegg durer på full guffe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer