En elev har nå mistet livet etter skoleangrepet i Sverige, totalt er to personer drept

En av de unge guttene døde av stikkskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): To personer ble drept da en maskert gjerningsmann med sverd tok seg inn på en skole i Trollhättan i dag.

En lærer ble først drept, mens en andre person nå har omkommet på sykehuset. Ifølge politiet er det en av de unge guttene som nå har omkommet.

Den antatte gjerningsmannen er en 21 åring fra Trollhättan som ble skutt av politiet i skolens kantine. Han ligger fortsatt på operasjonsbordet.

Angrep fire personer Før han ble skadet av politiet, rakk han å angripe fire personer: To lærere, en gutt på 12 år og en gutt på 15 år. Læreren som ikke døde, er i kritisk stand med omfattende stikkskader i buken. 12-åringen hadde knivstikk i levra og i brystet, mens 15-åringen hadde blitt knivstukket i buken.

En av guttene og en av lærerne har dødd av stikkskadene de ble påført.

- Da vi kom visste vi at en mann i 20-åra løp rundt på skolen og angrep både elever og voksne, sa kommunikasjonsrådgiver Thomas Fuxborg ved politiet i Västra Götaland på en pressekonferanse tidligere i dag.

- Dette er en av de alvorligste hendelsene i Sveriges historie, påpekte han.

Star Wars-maske Gjerningsmannen skal ha hatt på seg mørke klær og en Star Wars-maske og holdt et langt sverd i hånda. Politiet har oppgitt at de fire ofrene ble påført skader ble flere ulike stikkvåpen.

En elev sider til den svenske SVT at det hersket forvirring da gjerningsmannen i 20-åra dukket opp på skolen.

- Han hadde maske og svarte klær og et langt sverd. Det var elever som ville ta bilde av ham og kjenne på sverdet, sier eleven til TV-kanalen.

Eleven flyktet inn på et klasserom.

Så startet skoletragedien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer