- En enestående ekspedisjonsmann

Stein P. Aasheim om den savnede klatrekollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den kjente klatreren og eskpedisjonsmannen Stein P. Aasheim (57) har fulgt med på hva som skjer med sin savnede kollega Rolf Bae (33) siden i morges fra hjemmebasen i Isfjorden i Mørwe og Romsdal.

- Jeg vet ikke noe mer faktisk om hva som har skjedd enn det talsmannen for den norske ekspedisjonen har orientert om. Men jeg kjenner Rolf Baes egenskaper. Han er først og fremst en enestående ekspedisjonsmann. Det er viljen til å stå på lenge som skiller de beste under slike ekstreme forhold, sier Aasheim til Dagbladet.no.

Rolf Bae og tre norske klatere kom 5. juni i år til toppen av Trango via den ekstremt krevende ruten som Aasheim og tre klatrekamerater forsøkte på 1980-tallet. Aasheim var noen få hundre meter fra toppen, men snudde på grunn av matmangel.

- Klatring til Trango er i reint fjell, mens Rolf Bae og de tre andre nordmennene nå klatret på snø og is. Det er noe enklere klatreteknisk, men det er en formidabel utholdenhetsutfordring de er med på, sier Aasheim.

Hans siste store "prosjekt" var overvintring i en fangsthytte på Svalbard. Det ble det tv-serie av.

- Jeg driver ikke med fjellklatring i de høydene og på det nivået som den norske K2-ekspedisjonen nå driver. Men jeg holder stadig på med prosjekter og turer i natutren, som det passer en 57-åring, sier Aasheim.