Viggo Kristiansens bror:

- En enorm lettelse

Han har holdt en lav profil helt siden lillebroren ble dømt. Nå forteller Trond Kristiansen om broren Viggo, og hvordan tida etter Baneheia-saken har vært.

LETTET: Viggo Kristiansens bror, Trond Kristiansen, om gjenopptakelsen av Baneheia-saken. Video: Christian Wehus. Reporter: Øystein Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Dagen etter at Gjenopptakelseskommisjonen har sagt ja til å gjenåpne Baneheia-saken, møter Viggo Kristiansens storebror, Trond Kristiansen, pressen i Kristiansand. Over 20 år etter at broren hans ble pågrepet, siktet og dømt for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) den 19. mai i 2000, skal saken dermed igjen vurderes av påtalemakten.

Trond Kristiansen møter Dagbladet i sentrum av sørlandsbyen, utenfor restauranten hvor han selv jobber. Han har holdt en lav profil i etterkant av saken.

- Vi er fryktelig glade for at kommisjonen nå sier ja til å prøve saken på nytt. Det er en enorm lettelse, sier Kristiansen.

- Grundig fra kommisjonen

I 13 år har lillebroren hans forsøkt å få saken sin gjenopptatt. Selv berømmer han støttespillerne som hele veien har jobbet for at saken skal bli gjenopptatt.

- Vi har vært hundre prosent avhengige av at andre har gjort jobben for oss. Vi er ikke jurister, og jeg har ingen formening om hva kommisjonen har lagt til grunn for avgjørelsen. Men vi vet at det har tatt veldig lang tid, tre og et halvt år, og det forteller meg at de har gjort et grundig arbeid og mange undersøkelser, sier storebror Kristiansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer