- En enorm tragedie

Skipsreder Atle Jebsen var tilstede da en omkommet ble bragt i land. - Det er nesten så man ikke kan forstå det, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALVØEN (Dagbladet.no): Ved 11-tida i dag kom skipsreder Atle Jebsen til den lille kaia på Alvøen for å ta i mot den tredje av mannskapet som er funnet omkommet. Ambulansepersonellet trillet ut en båre og tydelig preget måtte bergensrederen se tragedien i øynene. Rett etterpå bar det ut til den enorme skipskroppen som ligger helt inntil land.

Tragedien begynner å synke inn hos alle som befinner seg på ellers så idylliske Alvøen utenfor Bergen. 18 mennesker har mest sannsynlig mistet livet da det over 100 meter lange skipet kantret i går ettermiddag.

- Dette er en enorm tragedie. Det er nesten som man ikke kan forstå det, sa Atle Jebsen til et forfrossent pressekorps.

En stor flenge på den ene siden av skroget gapte mot Jebsen fra dekket av brannvesenets slokkebåt.

- Det gjør sånt inntrykk å se det. Det er noe skader på bunnen av skipet. Vi har hentet inn både norske og internasjonale eksperter som skal undersøke skipet. Vi kommer tilbake til hva årsaken til ulykken kan være, sa han.

Men hvis redningsmannskaper og eiere har hatt et tøft døgn kan man bare prøve å forstå hvordan de pårørende har hatt det. Personen som ble funnet i 11-tida i dag ble funnet betydelig lengre unna enn redningsledelsen hadde trodd til å begynne med. Søket etter flere av mannskapet er vanskelig på grunn av det bratte terrenget, i tillegg må søket utvides.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer