- En enorm tragedie

Skipsreder Atle Jebsen var tilstede da en omkommet ble bragt i land. - Det er nesten så man ikke kan forstå det, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALVØEN (Dagbladet.no): Ved 11-tida i dag kom skipsreder Atle Jebsen til den lille kaia på Alvøen for å ta i mot den tredje av mannskapet som er funnet omkommet. Ambulansepersonellet trillet ut en båre og tydelig preget måtte bergensrederen se tragedien i øynene. Rett etterpå bar det ut til den enorme skipskroppen som ligger helt inntil land.

Tragedien begynner å synke inn hos alle som befinner seg på ellers så idylliske Alvøen utenfor Bergen. 18 mennesker har mest sannsynlig mistet livet da det over 100 meter lange skipet kantret i går ettermiddag.

- Dette er en enorm tragedie. Det er nesten som man ikke kan forstå det, sa Atle Jebsen til et forfrossent pressekorps.

En stor flenge på den ene siden av skroget gapte mot Jebsen fra dekket av brannvesenets slokkebåt.

- Det gjør sånt inntrykk å se det. Det er noe skader på bunnen av skipet. Vi har hentet inn både norske og internasjonale eksperter som skal undersøke skipet. Vi kommer tilbake til hva årsaken til ulykken kan være, sa han.

Men hvis redningsmannskaper og eiere har hatt et tøft døgn kan man bare prøve å forstå hvordan de pårørende har hatt det. Personen som ble funnet i 11-tida i dag ble funnet betydelig lengre unna enn redningsledelsen hadde trodd til å begynne med. Søket etter flere av mannskapet er vanskelig på grunn av det bratte terrenget, i tillegg må søket utvides.

Politiet skal sende ut lister med navnene til de savnete i løpet av dagen. Til tross for at håpet om å finne overlevende nå er minimalt, fortsetter letingen så lenge det er lyst.

Det har nå lyktes å få Rocknes såpass stabil at det er mulig å slepe den til dokk på Hanøytangen på Askøy. Først da kan ekspertene få mulighet til å undersøke skipet skikkelig. I hele dag har man forsøkt å begrense oljesølet fra havaristen. Det er lagt ut lenser på begge sider av sundet.

<B>BANKER:</B> Letemanskaper banker og kjenner på skroget for å lokalisere de overlevende.
<B>OVERLEVDE:</B> En av de overlevende hjelpes bort fra åstedet og fraktes til sykehus.
<B>FLENGE:</B> Ut av dette hullet i skroget ble tre overlevende reddet ut.
<B>PREGET:</B> Reder Atle Jebsen forlater Alvøen Kai utenfor Bergen etter å ha inspisert "Rocknes" tirsdag. "Rocknes" havarerte mandag, og flere av mannskapet har omkommet.