En eventyrer går i land

Han har seilt mellom sjørøvere og tyfoner i Kinahavet, drevet dank i Stillehavet og bakset i sandstorm på Rødehavet. Underveis har han laget seks bøker og stiftet familie. I dag seiler Ragnar Kvam jr. inn Oslofjorden etter en 14 år lang eventyrlig reise som har tatt ham tre ganger jorda rundt. Han er hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Norsk politikk var lite spennende, og i november trengte gråværet seg på. Jeg bestemte meg for å dra ut, tanken på jordomseiling kom etter hvert.

Kompis og besetningsmedlem på lange etapper av turen, Didrik Hvoslef Eide, mener miljøet om bord i «Northern Quest» innbyr til langseiling.

- Jeg husker én krangel - og der var ikke Ragnar med. Det er sosialt om bord, og seilglede. Vi seilte ut fra Vigo i vår, på flatt vann. Ragnar gledet seg storlig over forholdene - etter 14 år! Dessuten seiler han gjerne alene, på åpent hav, over flere uker. Det er det ikke mange som gjør.

Høydepunkt

Både Hvoslef Eide og Kvam nevner turen opp Rødehavet som et høydepunkt. Der er det som regel alltid motvind.

- Seilene var råtne, og røk hele tida. Vi brukte seks uker til Suez, det skulle ta to, sier Kvam.

- Og ikke kunne vi gå i land noe sted. Krigen raste både i Eritrea og Sudan, og på Jemenkysten regjerer sjørøverne, minnes Eide.

Eventyrlyst, sier Kvam om drivkraften. Han har selv pekt på den britiske polarforsker Ernest Shackleton som en universalleder - sin favoritt blant de gamle polarpionerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer