PÅKJØRSEL: Seks personer ble påkjørt i Årdalstangen i ettermiddag. Her har en luftambulanse ankommet. Foto: Egil Jørgen Lund
PÅKJØRSEL: Seks personer ble påkjørt i Årdalstangen i ettermiddag. Her har en luftambulanse ankommet. Foto: Egil Jørgen LundVis mer

En familie og et ektepar påkjørt

Seks personer påkjørt i Årdal

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Seks personer ble i ettermiddag påkjørt i Årdalstangen i Årdal, Indre Sogn.

— Det var et ektepar og en familie på fire, med mor, far og to barn som ble påkjørt, sier lensmann Magne Knutsen i Årdal til NTB.

To av disse skal være hardt skadd.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 14.40 i dag.

Seks personer, fire voksne og to barn, ble truffet av en bil da de krysset veien.

- En av disse ble fraktet med ambulanse til Lærdal sykehus. De fem andre blir akkurat nå transportert med tre luftambulanser til ulike regionalsykehus, sier operasjonsleder Inge Værøy i Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet kjenner på nåværende tidspunkt ikke skadeomfanget til de seks skadde.

- Føreren mistet kontrollen over bilen og traff fotgjengere. Personen er selv fysisk uskadd, men det er klart at dette er en stor påkjenning for vedkommende, utdyper Værøy.

Sogn Avis melder at bilføreren kjørte inn i en folkemengde.

Det er ikke mistanke om promillekjøring. Politiet opplyser at var glatt veibane på ulykkesstedet. Veien er ikke stengt etter ulykken ifølge operasjonsleder Wenke Hope i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Fire av de skadde ble brakt til Haukeland sykehus. Ei jente på fem år er alvorlig skadd, men tilstanden er stabil.  Senere i kveld har tilstanden bedret seg for den lille jenta. Hun blir nå omtalt som lettere skadd og tilstanden er stabil. To kvinner på 37 og 49 år har lettere skader, det samme gjelder en ni år gammel gutt. Det opplyser sykehuset i en pressemelding.

Sjåføren, en kvinne i 20-årene, er i sjokk, men kom fra det uten fysiske skader. — Sjåføren er hjemme hos familien sin. Vi har kontakt med dem for å bistå hvis det trengs, sier Magne Knudsen til NTB.