Verdenseliten samlet i Davos:

- En familiegjenforening for folkene som ødela verden

I overkant av 3000 personer, mange av dem blant verdens absolutte politiske, økonomiske eller akademiske elite, tar denne uka turen til den sveitsiske alpebyen Davos.

TOPPMØTE: Denne uka avholdes Verdens økonomiske forum i Davos i Sveits. Her er noen av verdens mektigste politikere og næringslivstopper samlet til en snau uke med toppmøter. Foto: Fabrice Coffrini / AFP
TOPPMØTE: Denne uka avholdes Verdens økonomiske forum i Davos i Sveits. Her er noen av verdens mektigste politikere og næringslivstopper samlet til en snau uke med toppmøter. Foto: Fabrice Coffrini / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Her møtes noen av verdens rikeste og mektigste personer for å delta på World Economic Forum (WEF). Den årlige konferansen, som offisielt begynner i morgen, avholdes denne gang under overskriften «Globalisering, versjon 4.0».

Forumet selv sier dette er en viktig møteplass for å komme nærmere løsningen på noen av verdens største utfordringer akkurat nå.

Selv om en stor andel av verdens mektigste og rikeste personer er samlet under samme tak med et uttalt mål om å diskutere verdensproblemer, stiller stadig flere kritikere spørsmålet: «Har de viljen til å gjøre nettopp det?». Flere kritikere mener Davos først og fremst er en fest- og møtearena for de superrike og mektige.

«Det som skjer i Davos, bør ikke bli i Davos».

Det kunne man lese på et reklameskilt i sentrum av den sveitsiske alpebyen i fjor. Kritikken er ikke mindre synlig i år.

Den politiske kommentatoren og forfatteren Anand Giridharadas sparte ikke på kruttet da han gjestet Bloomberg TV forrige uke:

- Davos er en familiegjenforening for folkene som ødela verden, sa Girdharadas og tok samtidig til orde for å legge ned hele WEF.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer