KNIVDREPT:  En 39 år gammel kvinne ble knivdrept med barna som vitner i Lugnagatan 52 i Malmö. Foto: Ulf Ryd/Scanpix
KNIVDREPT: En 39 år gammel kvinne ble knivdrept med barna som vitner i Lugnagatan 52 i Malmö. Foto: Ulf Ryd/ScanpixVis mer

- En familietragedie med en barnefordelingssak i bunn

Kvinne (39) drept i Malmö.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 39 år gammel kvinne ble knivstukket av en mann i Lugnan gata, midt i Malmö sentrum ved 16.30-tida fredag ettermiddag. Kvinnen døde av skadene hun ble påført. En 46 år gammel mann er pågrepet for drapet.

- Det dreier seg om en familietragedie med en barnefordelingssak i bunn, sier Cindy Schönström-Larsson i Skåne-politiet til nyhetsbyrået TT, ifølge Dagens Nyheter.

Kvinnen hadde med seg sine to barn, ei jente på seks og ei jente på ett år, da hun ble overfalt.

Livet sto ikke til å redde 46-åringen satt i kveld i avhør, og politiet er sikre på at de har pågrepet rett person da det er sterke tekniske bevis og mange vitner til hendelsen.

Politiet fikk første melding klokka 16.31. 46-åringen ble pågrepet like etter. Den knivskadde kvinnen ble fraktet til sykehuset, men livet sto ikke til å redde.

De to barna er nå tatt hånd om av sosialtjenesten.

- Barna er i god behold. De befinner seg på et rolig sted og får profesjonell hjelp, sier Schönstrøm-Larsson.

- Ingen gjorde noe  Sydsvenskan har vært i kontakt med flere vitner til hendelsen.

Samuel Pana og venninnen Matilda Rubin satt på en benk da de hørte skrik. De sprang mot lyden, og så da kvinnen som lå blodig på bakken. Ved henne sto en mann.

- Mange mennesker så på, men ingen gjorde noe. Vi fikk høre at han hadde en kniv, sier Matilda Rubin til Sydsvenskan.

Hun så de to barna, ei jente på seks år, og ei jente på ett år.

- Ett av barna hadde en telefon i hånda. Hun kom mot oss og ropte: «Ring politiet». Vi fortalte at vi allerede hadde gjort det, sier Rubin, til avisa, og forteller at det andre barnet strakk armene sine mot henne og ønsket å bli løftet opp.