Trump

- En faretruende utvikling for Trump

Nyheten om at Donald Trumps advokat Michael Cohen har tilstått å ha brutt valgkamploven, er dårlig nytt for Donald Trump, mener eksperter.

DETTE SKJER NÅ: Ekspert på amerikansk politikk, postdoktor Hilmar Mjelde, forteller hvorfor Trump ikke kommer til å lide noen konsekvenser etter de siste skandalene som har rammet ham. Video: Ingrid Cogorno Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ble en dårlig dag for Donald Trump. Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort ble kjent skyldig i åtte av 18 tiltalepunkter i rettssaken mot ham, og omtrent samtidig ble det kjent at Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, erklærte seg skyldig i svindel og ulovlig valgkampfinansiering.

Det mest oppsiktsvekkende med Cohens tilståelse var at han indirekte hevdet av utbetalingene av såkalte hysjpenger til Stormy Daniels og Karen McDougal var «i samarbeid med, og i regi av» Donald Trump.

Etter det siste døgns avsløringer, er det ikke mye vennskap igjen å spore i Trumps uttalelser om sin tidligere toppadvokat.

- Om noen ser etter en god advokat, vil jeg sterkt fraråde å benytte seg av tjenestene til Cohen! skriver USAs president Donald Trump på Twitter i onsdag ettermiddag.

Trump hevder imidlertid at det Cohen har sagt seg skyldig i, ikke er ulovlig.

- Michael Cohen har sagt seg skyldig i to tilfeller av valgkampfinansieringsbrudd som ikke er en forbrytelse. President Obama hadde et stort brudd på valgkampfinansieringen, og det ordnet man lett opp i, skriver Trump videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer